Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analizi: 11 Mart 2019

Bitcoin Teknik Analizi

Merhaba bugün 11 Mart 2019,

Bitcoin 4.000$ direncini kıramıyor. 9 Mart’ta 4.046$’ı test eden Bitcoin, boğaların bu hamlesine rağmen düşmeye devam etti ve 12 günlük EMA’yı kırdı.

Bitcoin Orta Vadeli Bakış: BOĞA

Direnç Seviyeleri: 6.800$, 6.900$, 7.000$

Destek seviyeleri: 3.800$, 3.700$, 3,600$

Geçen hafta Bitcoin’in fiyatı yükseliş eğilimindeydi. Kripto paraların liderinin fiyatı 3900$’ın üstünde işlem görüyordu ve direnç seviyesini düşürmeye çalışıyordu. Boğaların 4.000$ direnç seviyesini her test edişi sonrasında Bitcoin fiyatı düşüş eğilimi bölgesine doğru hamle yaptı. Örneğin 9 Mart’ta boğalar fiyatı 4.046 $’a yükseltti ve ardından Bitcoin fiyatı düştü ve 12 günlük EMA’yı kırdı.

Bitcoin’in fiyatı şimdilik 26 günlük EMA’nın üzerinde seyrediyor ve işlem görüyor. Aşağı yönde ayılar EMA’ları kırarsa, Bitcoin fiyatı düşüş eğilimi bölgesine doğru hareket eder. Aksi durumda yukarı yönde EMA kırılımı olursa, boğalar 26 günlük EMA’nın desteğiyle yükseliş eğilimine geçer ve Bitcoin fiyatı yükselmeye başlayarak artış hamlesine devam eder.

Bitcoin Kısa Vadeli Bakış: BOĞA

Direnç Seviyeleri: 6.800$, 6.900$, 7.000$

Destek seviyeleri: 3.800$, 3.700$, 3,600$

4 saatlik grafikte Bitcoin fiyatı yükseliş eğilimi bölgesinde yer alıyor. 9 Mart’ta fiyat düşüş eğilimi bölgesine doğru hareket etti ve 3.981$ fiyat aralığında bir sınır hareketi başlattı. Boğalar bu düşüş eğilim bölgesinde oldukça sıkı bir şekilde direndiler. Bu direniş fiyatın daha da aşağı çekilmesine engel olan temel etmenlerden birisiydi.

Senaryoya göre fiyat aşağı yönde hareket ederse ve boğalar EMA’ların üzerine çıkacak olursa, Bitcoin fiyatı 4.000$ direnç seviyesine tutunmaya çalışacak. Grafikte de görülebileceği gibi fiyat yukarı yönde bir hamle çabası içinde. Okla gösterilen mum formasyonu bozulmadan devam ederse, fiyat kendisine yön bulamadığından bir sonraki mum çubuğunda yukarı yönde hareket etmeye başlayacaktır. Bu hamlenin ardından boğaların gücü ellerine alacağından söz edebiliriz. Bunlara ek olarak MACD W ve RSI da muhtemel bir yükselişi onaylamaktadır.

Burada ifade edilen düşünce ve analizler koinbulteni.com’un görüşlerini yansıtmamaktadır ve finansal tavsiye niteliğinde değildir. Bu nedenle her zaman kendi analizinizi kendiniz yapmalısınız. Başkalarına bağımlı kalmamak için; bitcointeknikanaliz.com  teknikanalizegitim.com

Sevgi ve saygıyla.

Taner BOZKURT

 

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment