Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

3AC Kurucusundan Dev İddia: Bizi LUNA Değil FTX Batırdı

Three Arrows Capital (3AC) kurucusu Kyle Davies, şirketin Terra (LUNA) ekosisteminde yaşanan çöküş yüzünden değil, FTX’teki bir pozisyon yüzünden battığını söyledi.

Bir podcastte konuşan Kyle Davies, Three Arrows Capital’ı Luna’nın ya da ayı piyasasının değil, FTX’te tasfiye edilen bir pozisyonun batırdığını iddia etti.

Davies’in iddialarına göre FTX ve Alameda Research yetkilileri, Three Arrows Capital’ın FTX’te açtığı pozisyon hakkında kendi aralarında konuşuyorlardı ve Alameda Research, özellikle 3AC’nin açtığı pozisyonu hedef alarak hareket etti.

Terra (LUNA) ekosisteminde yaşanan çöküşün şirketi çok fazla etkilemediğini öne süren Davies, şu açıklamayı yaptı:

“(LUNA’da) yaşanan şeylerden darbe aldım. 200 milyon dolar yatırmıştım, bu önce 600 milyon dolara kadar çıktı, sonra sıfıra indi. Bundan darbe aldım ama 4 milyar dolardan fazla değerde bir fon yönetiyordum. O yüzden bu devasa bir darbe olmadı.”

Birkaç ay öncesine kadar sektörün en büyük fonlarından birini yöneten Davies, Three Arrows Capital’ın en büyük darbeyi FTX’te aldığını söylüyor:

“Aldığımız onca darbenin ardından bizi bitiren darbe, FTX’teki son pozisyonumuzun hedef alınmış olmasıydı. Ortada bir FTX borsası var, bir alım-satım firması olan Alameda var… Elimde, bizim hangi seviyede likidite olacağımız bilgisiyle övünen birinin özel konuşmaları var. Sonra da pozisyonumuz darbe aldı.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!