Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bybit Para Çekme İşlemlerine KYC Zorunluluğu Getiriyor

Kripto para borsası Bybit, çeşitli kullanıcı işlemleri için Müşterini Tanı (KYC) sistemi ile kimlik doğrulaması talep etmeye başlayacak.

Bybit 15 Aralık’tan itibaren çeşitli işlemler için kullanıcılardan kimlik doğrulaması talep edecek. Bu işlemler arasında, kripto ve itibari para yatırma-çekme işlemleri, P2P ticaret, ikincil piyasalarda 10.000 dolardan fazla NFT alım-satımı yer alıyor. Birincil piyasadan NFT yatırma, çekme ve satın alma işlemleri ise 30 Aralık’tan itibaren zorunlu KYC uygulamasına tabi tutulacak.

Belirtilen tarihten itibaren kimlik doğrulaması yapmayan kullanıcılar için günlük para çekim limiti 20.000 dolara düşürülecek. Seviye 1 kimlik doğrulaması yapan kullanıcılar günlük 1 milyon dolara kadar çekim işlemi gerçekleştirebilecekken seviye 2 kimlik doğrulamasına sahip kullanıcılar içinse bu limit 2 milyon dolarla sınırlandırılacak.

Kripto para yatırma ve alım satım işlemleri şimdilik bu kısıtlamadan etkilenmeyecek gibi görünse de borsa “yakın gelecekte KYC gerekliliklerini daha da genişletebileceğini” belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!