Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

3AC Sonunda Konuştu: Hırsızlık Değil, Başarısızlık

Three Arrows Capital’in (3AC) kurucuları, beş haftalık bir kaçak hayatı sürdükten sonra birkaç ay önce piyasanın Rockstar’ı olan fonlarının nasıl battığını açıkladı.

Three Arrows Capital’in kurucuları Su Zhu ve Kyle Davies, beş haftalık mutlak sessizliğin ardından ilk defa bulundukları yeri belirtmeden olanlar hakkında Bloomberg’e açıklamalar yaptılar. İkilinin ortak düşüncesi ucuz kredinin terste kalan pozisyonların etkisini kötüleştirdiği sistematik bir risk yönetimi başarısızlığıydı.

İkili başarısızlıklarını kabul etti ancak hırsızlık iddialarını reddettiler. Zhu, “İnsanlar bize aptal diyebilirler veya hayalperest ancak hırsız değiliz.” dedi.

Fonun tasfiyesinden sorumlu danışmanlar 8 Temmuz’da Zhu ve Davies’in kendileriyle iş birliği yapmadığını ifade etmişti. Röportajda Zhu, Sürekli ölüm tehditlerini aldıklarını bu yüzden saklandıklarını belirtti ayrıca saklanıyor olmalarının ilgili tüm makamlarla iletişim halinde olmadıkları anlamına gelmediğini ifade ederek ilk günden beri iletişim halinde olduklarını söyledi.

Uzun süredir sektördeki en etkili fonlardan birinin yöneticileri olarak hüküm sürdükten sonra kaçak hayatı yaşayan ikiliden Davies konu hakkında;

Her şeye sonuna kadar inandık. Neredeyse tüm varlıklarımız oradaydı, piyasa iyi giderken en iyi performansı biz gösterdik ancak piyasa tersine döndüğün de en çok kaybeden biz olduk.

dedi.

Röportaja göre, ikili fonlarının batışının Celsius Network, Voyager Digital ve BlockFi gibi firmalarda iflas, sıkıntı ve kurtarmalara yol açtığını kabul ediyor ancak Zhu, Celsius’un ve diğer firmaların aynı anda bu sorunu yaşamasının sürpriz olmadığını ifade etti. Ayrıca herkesin kendi sermayesinin ve bilançosunun olduğunu, borçlanma yoluyla mevduat aldıklarını ancak mevduat sahiplerine getiri de sağladıklarını belirti.

Davies ve Zhu açıklamalarında LUNA ve TerraUSD’deki işlemlerden kaynaklanan ağır kayıpları kabul ederken bu kripto paraların çöküş hızı karşısında şok olduklarını dile getirdi. Zhu;

LUNA’nın birkaç gün içerisinde sıfıra düşebileceğini ve bunun tüm endüstride kredi sıkışlığı yaşatacağını tahmin edemezdik.

dedi.

İkilinin ifadelerine göre borç verenler LUNA krizinden sonra dahi 3AC’den şüphe duymadıklarını ve hiçbir şey olmamış gibi yönetime devam etmelerine izin verdiler. Mahkeme sürecinde ortaya çıkan dosyalara göre bu kredilerin birçoğu çok düşük teminatlar gerektiriyordu. İkili röportajda, işlemlere devam ettiklerini ve yavaşça toparlamaya başladıklarını ancak Bitcoin’in 30.000 den 20.000 dolara düşmesinin onları neredeyse tamamen sıkıştırdığını belirtti.

Davies ve Zhu nihayetinde sorunun ana kaynağının hiç bitmeyecek gibi devam eden bir boğa piyasası ve ucuz kredi bolluğu içerisinde risk yönetimine yeterli ağırlık vermemek olarak gördüklerini ifade ediyorlar. Zhu, onlarla iş yapan bütün firmaların ve bireysel yatırımcıların kendilerini neye soktuklarını bildiklerini, yaptıkları yüksek riskli işlemleri yatırımcılarından saklamadıklarını belirterek web sitelerinde her zaman risk bildirimi uyarısı olduğunu ifade etti.

Zhu, tasfiyenin başarılı bir şekilde tamamlanmasını umut ederken öfkeli kalabalıktan uzaklaşmayı planlayan ikili, bu aşamadan sonra kendilerini fiziksel olarak güvenceye almayı ve düşük profilde kalmayı hedefliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!