Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

4.500 Yıllık Dünyanın En Eski Oyunlarından Birine, Blockchain Dokunuşu Geliyor

Yaklaşık 4 bin 500 yıllık bir geçmişi olan dünyanın en eski ve aynı zamanda en popüler oyunlarından olan Go’nun en iyi oyuncusu olarak gösterilen Lee Sedol, Blockchain Inc. şirketi ile birlikte oyunun Blockchain versiyonunu yapmak için kolları sıvadı.

12 yaşında profesyonel olduğu Go oyununda, dünyanın en yetenekli oyuncusu olarak gösterilen Güney Koreli Sedol, geçmiş dönemde Google’ın yapay zekasına mağlup olmuştu. Santranç oyununun çok daha gelişmiş bir versiyonu olarak nitelendirilen Go için ”Santranç, yayında çocuk oyunu kalır” gibi yorumlar yapılıyor.

Oyunun Blockchain Versiyonu

2016 yılında Google’ın yapay zekasına kaybeden Sedol, iki yıl sonra oyunun Blockchain versiyonun geleceğini duyurdu. GoBlock olarak gerçekleştirilecek proje, yine Güney Koreli bir Blockchain girişimi Blockhain Inc. katkısı ile yapılacak.

GoBlock resmi olarak açılışı yaptıktan sonra Çin, Japonya ve Güney Kore’de yer almayan Go oyuncuları global bir ligde mücadele edecek. Daha farklı projeleri de olduğunu açıklayan Sedol, oyunculardan izleyicilere, reklam verenlerden diğer katılımcılara varacak çok geniş bir spektrumdaki katılımcılara uygulanacak bir ödül modeli üzerinde de çalışıyor. Seviyelere göre liglerin ve eğitim programlarının da olması beklenen yeni platform ile ilgili konuşan Sedol, şunları söyledi:

”Blockchain teknolojisinin merkeziyetsiz yapısı ve şeffaflığı beni çok etkiledi. Hem Blockchain’i hem de token işini Go’ya entegre edebilirsek, çok iyi bir iş yapmış oluruz ve oyunun bilinirliğini iyice yükseltiriz.”

Oyun, Ethereum Ağında Hayat Bulacak

GoBlock, Ethereum ağı üzerinde inşa edilecek ve Ethereum Blockchain’i protokolleri geçerli olacak. Lig yöneticilerine, maç kaydını yapacak kişilere, oyunculara ve diğer katılımcılara dağıtılacak tokenlerin de platform üzerinden yapılacağı belirtildi.

Blockchain teknolojisi ile oyun sektörünün uyumu son günlerde giderek artarken; oyun geliştiricileri platform olarak genelde Ethereum’da karar kılıyor. Örneğin son olarak CryptoZombies isimli bir firma, yine Ethereum Blockchain’i üzerinde gerçekleştirilecek Zombie Battleground için bir kampanya başlatmıştı. Oyunun hayata geçebilmesi için 60 günlük bir kampanya başlatan şirket, 250 bin dolarlık hedefi şimdiden aştı. Şirket, kampanyadan 30 gün sonra tam 270 bin dolar toplamayı başardı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment