Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Piyasa Aralık’tan Beri Kan Ağlıyor Ama; Geçen Yıl Bitcoin’e Yatırım Yapanlar Halen Ciddi Karda

Bitcoin fiyatlarının uzunca bir süredir yüz güldürmediğini sürekli olarak ifade ediyoruz ancak konuya başka bir açıdan bakabilmek de mümkün. Örneğin, sektörde bir yılı aşkın süredir var olan kişiler, daha şimdiden yaptığı yatırımlardan %150 kazanmayı bildiler.

Elinde Bir Yıldır Tutanlar 1.5 Katı Karda

Kripto para fiyatlarındaki düşüş devam ediyor. Aralık ayındaki zirvenin ardından, Bitcoin değerinin neredeyse %70’ini kaybetse de, geçtiğimiz Temmuz ayına göre fiyatlar, o dönemin tam 1.5 katı olmayı başardı.

Market hacmine göre ilk 10 sırada yer alan koinlerden sadece IOTA ve Stellar 12 aya göre Bitcoin’den daha başarılı olurken, diğer koinler ya 12 ay önce başladıkları yere geri döndü, ya da o döneme göre değer kaybetti.

Bitcoin orta vadede stabil olarak görülürken, buna karşın birçok alt koin konusunda ciddi şüpheler mevcut. Birçok alt koin ciddi şekilde eleştrilirken, bu koinlerin kısa sürede kar getirmesine rağmen, teknolojik olarak bir şey vaad etmediğini belirten analistlerin başında gelen isim olan tecrübeli trader Tone Vays, yakın dönemde yaptığı açıklama ile Nisan ayında çıkan TokenPay’i eleştirirken, Twitter’a şunları yazdı:

”Şüphesiz, en iyi olan ve dolandırıcı olmayan koin, henüz araştırmadığınız koindir.”

TokenPay’in Verge ile bağlantısı olduğunu iddia eden otoriteler, koini ağır sözlerle eleştirse de, buna karşın koin başlangıç fiyatından şu anda 3 kat fazla durumda ve yatırımcısına ‘iyi kazandırmışa’ benziyor.

Bazı platformların ICO sonrası söz verdikleri şeyleri gerçekleştirmediğini de belirten analistler, özellikle buna örnek olarak merkezi olmayan kripto para borsası Bancor’u veriyor. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl 3 saat içinde 157 milyon dolar yatırım alan Bancor, geçtiğimiz günlerde bir hack saldırısına uğramış ve borsadan 12 milyon dolarlık koin çalınmıştı.

Borsa daha sonra olay ile ilgili soruşturma başlatmış ve diğer borsaların ve kurumların iş birliğini talep etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment