Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski Galatasaraylı Didier Drogba Kripto Para Sektörüne Giriyor!

Şu anda Phoenix Rising’in santraforu eski Galatasaray oyuncusu Didier Drogba kripto para sektörüne giriş yapıyor. Başarılarla dolu bir futbol kariyerine sahip olan Drogba, all.me adlı bir kripto para platformunun temsilcisi olarak görev yapacak.

Drogba hem sahada hem de saha dışında çeşitli alanlarda roller üstlenmişti. İki kez Afrika Yılın Futbolcusu ödülünü kazanan isim Fildişi Sahilleri’nin de eski kaptanıydı.

Fildişi Sahilleri’nde 2011 yılında bir sivil savaş yaşanmıştı ve hükümet Drogba’nın uzlaşma sağlamak için oluşturulmuş komisyonda görev almasını istemişti.

Bundan birkaç sene önce yolu ülkemize de düşmüş olan Drogba şimdi bir dijital para platformuyla çalışıyor olacak.

“İnancım Büyük”

Drogba all.me adlı bir platformun temsilcisi olacak. Platformun kurucusu olan Artak Tovmasyan’ın proje hakkındaki yorumları şu şekilde:

“Sosyal medyayı kripto para bankasıyla ve ticaret platformuyla birleştiren ilk dijital platform olacak. Dijital platformlar önceden tüm reklam gelirlerini kendilerine alıyorlardı ancak biz reklam gelirlerimizin yarısını kullanıcılarla paylaşacağız.”

Russia Today’e röportaj veren Drogba projeye “inancının büyük” olduğunu söyledi.

Projenin sitesine göre kullanıcılar platformdaki aktiflerine, popülaritelerine ve içeriklerine göre ödüller alabilecekler. Platformu kullanan kişiler profilleri aracılığıyla bir reklam hesabına sahip olacaklar ve takipçilerine reklam gösterebilecekler.

Kullanıcılar reklamı görüntüleyen kullanıcı sayısına göre ALL.ME tokenı alacaklar.

Şirketin yaptığı açıklamalara göre ALL.ME tokenı profil teması, sticker, hediye, aylık müzik aboneliği gibi şeyler almak için kullanılabilecek. İsteyen kullanıcılar bu tokenları Bitcoin’e de dönüştürebilecekler.

Şirketin sitesine göre proje için şu ana dek dört adet ön-satış süreci düzenlendi ve bu süreçlerde toplamda 30.5 milyon dolar para toplandı. Projenin ICO’su ise bu yılın son çeyreğine ertelendi çünkü ekip zaten projeyi hayata getirecek kadar para topladı.

Futbolda İşler Değişiyor

Blockchain ve kripto para sektörlerine giriş yapan, bu sektörlerin reklamını yapan pek çok futbolcu var. Bazı kaynaklara göre Lionel Messi “blockchain ve merkezsiz sistemlerle” iyice ilgilenmeye başladı.

Brezilyalı yıldız Ronaldinho da yakın zamanda Ronaldinho Soccer Coin (RSC) adlı bir koin çıkaracağını duyurmuştu. Ronaldinho’nun planları arasında Yapay Zeka, Blockchain gibi teknolojilerden faydalanarak 300 adet stadyum inşa etmek var.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment