Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

American Express, Blockchain ile Ödemelerin Onaylanmasını Sağlamak İstiyor

Amerikan Express, ödemelerin onaylanması konusundaki araştırmalarına devam ederken, şirketin Blockchain’i gündemine aldığı belirtildi.

Amerikan Patent ve Marka Ofisi’ne geçtiğimiz hafta yapılan başvuruda, şirketin ödeme miktarı ve ticari kurumun bilgilerini de içeren ödeme onaylaması yöntemini daha efektif bir şekilde yapabilmek için, Blockchain teknolojisini gündemine aldığı belirtildi.

American Express, bu noktada yapılabilecek sınırlı şeylere ek olarak bir de Blockchain’i düşündüğünü belirtirken, şirketin müşteriler ile ticari işletmeler arasındaki uyumu ve güveni arttırmak istediğini de ifade etti.

American Express ağında Blockchain’in ödemelerin kontrolünde ve onaylamasında ekstra bir katman olarak görev alması beklenirken, bu ağın ise halka açık olacağı tahmin ediliyor. Sonuç olarak, şirkete göre bu sayede ağdaki işlemlerin güvenliği, tam randımanla sağlanmış olacak.

Sistemin hali hazırda kart kullanılarak yapılan araba kiralama, otel tutma gibi işlemlerin güvenliğini ve onaylanmasını sağlamasının yanı sıra, aynı zamanda konser, tiyatro ve gösteri gibi çeşitli etkinliklere de biletsiz girilebilmesinin önünü açabileceği belirtildi.

American Express daha önce de Ekim ayında yine Blockchain’e başvurmuş ve müşteri ödüllendirilmesi gibi işlerde Blockchain’den faydalanmak için bir patent başvurusu yapmıştı. Şirket daha sonra hedeflediği bu planı Hyperledger Blockchain’ini kullanarak yapmaya başlamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment