Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bithumb, Japonya ve Tayland’da Birer Ofis Açacak

Güney Kore yerel basınında çıkan haberlere göre, ülkenin en önde gelen kripto para borsalarından birisi olan Bithumb, Japonya ve Tayland’a açılmayı planlıyor.

İki ülkede de ilgili kurumlara başvurularını yapan borsa, bu noktadaki gelişmeleri beklemeye başladı.

Güney Kore’nin işlem hacmine göre en büyük kripto para borsası olan ve dünyada da birkaç önemli kripto para borsası arasında yer alan Bithumb, 24 saatte ortalama 600 milyon dolarlık bir işlem hacime sahip olması ile öne çıkıyor.

Bağımsız denetleme kuruluşları tarafından takip edilen ve denetleme raporları gayet temiz çıkan borsa, geçtiğimiz yıl; 2016’ya göre karını tam 171 kat arttırmayı başarmıştı. Firma, son dönemde Londra’da da bir ofis açma kararı almıştı ve ofis, Mayıs ayı itibariyle hizmete girmişti.

Borsa, son dönemde bazı sorunlarla da boğuşmak zorunda kaldı. Yaşanan hack olayı, kripto para piyasalarını derinden etkilerken, şirket yaklaşık 31 milyar dolar olan kaybı önce 17 milyon dolar olarak açıklamış, sonra da zarar gören müşterilerin zararlarını kendi cebinden karşılamıştı.

İki Yeni Durak: Japonya ve Tayland

Dünyadaki birçok ülkeye kıyasla kripto paralar konusunda çok daha dost canlısı bir yaklaşım sergileyen Japonya ve Tayland, kripto para firmaları için çok dikkat çekici iki yer olarak karşımıza çıkıyor. Borsalar ile sorunlar yaşasa da, Blockchain ve Bitcoin konusunda erken sayılabilecek adımlar atan Japonya’da şu anda yeni müşteri koruma kanunları ile ilgili çalışmalar da son sürat devam ediyor.

Tayland’da da kripto paraların düzenlenmesi konusunda çok net ve somut adımlar atılmış durumda. Ülke, diğer bölgelerin örnek alabileceği bir süreç yaşadıktan sonra bu noktada dünyanın önüne geçmeyi başardı.

Tayland hükümetinin, kripto paralara büyük ilgi duyduğu ve bu ürünleri, akıllı şehir projelerinde öne çıkarmayı düşündüğü belirtildi. E-ticaret ve fintech endüstrisinde hayli ileride olan ülke, bundan dolayı da kripto paralar ile epeydir yakın bir temas içerisinde.

Bithumb, Japonya ile ilgili olarak da, ülkenin global finansal pazarın %50’sine sahip olduğunu belirtirken, bu yüzden de Bithumb’ın Japonya’nın bu özelliğinden faydalanmak ve buna katkıda bulunmak için bu ülkeyi seçtiği kaydedildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment