Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

4 milyarı Aşkın Kullanıcıya Sahip Ödeme Devi Stripe, USDC Ödemelerini Aktifleştirdi

San Francisco merkezli ödeme devi Stripe, global çaptaki freelancer çalışanlar için USD Coin (USDC) ile ödeme imkanını aktif ettiğini duyurdu.

Milyar dolarlık kar payına sahip finansal sistem sağlayıcısı Stripe, uzaktan çalışan müşterileri için USDC stablecoin’i ile ödeme imkanını devreye soktuklarını duyurdu. Heyecanla karşılanan haber, yaklaşık 4,4 milyar kullanıcıya ulaşabilecek bir yeniliği temsil ediyor.

Söz konusu entegrasyon sayesinde dünyanın farklı ülkelerinde ödeme sistemleri ve bankalar konusunda zorluk çeken çalışanların ödemelerini rahatlıkla alabilmesi amaçlanıyor.

USDC’nin bağlı olduğu Circle’ın baş ürün sorumlusu Nikhil Chandhok konuyla ilgili olarak “USDC kullanımının global çaplı bir örneğini görüyorsunuz” ifadelerine yer verdi.

Stripe uygulamasının Türkiye‘ye hizmet vermediği ve bu sebepten Türk kullanıcılar için USDC ödeme şansının mümkün olmadığı biliniyor. Şirket daha önceleri de kripto para entegrasyonları ile gündeme gelmişti. 2015 yılında Bitcoin’i ödeme seçeneği olarak ekleyip büyük ses getiren Stripe, 2018 yılında bu desteğinden vazgeçmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!