Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

530 Milyar Dolarlık Fransız Dev Kriptoya Girmeyi Düşünmüyor: Kurumsal Talep Az

Fransız bankacılık devi BNP Paribas Asset Management CEO’su Sandro Pierri, kripto para sektörüne yatırım yapmayı düşünmediklerini belirtti.

Financial News’ın 22 Eylül tarihli raporuna göre, yönetimi altında 530 milyar dolar bulunan BNP Paribas şirketlerin ve projelerin raporlama standartlarını yeterli bulmadığı için kripto para sektörüne yatırım yapmayı düşünmüyor.

Kripto para piyasasına olan mesafeli tavrına rağmen kurum, blockchain teknolojisi üzerine oldukça ilgi duyuyor. CEO Pierri, tokenizasyonun likiditeyi iyileştirebileceğine inanıyor.

Öte yandan CEO, bir önceki yükselişin kurumsal taleplerden kaynaklandığını ancak BNP Paribas müşterilerinin çoğunlukla kurumlardan oluşmasına rağmen yeni varlık sınıfına oldukça az talep geldiğini belirtti.

Uzmanlar, geçtiğimiz iki çeyrekte yüksek düşüşler yaşanan kripto para piyasasının yatırımcıların algıları üzerindeki enflasyona karşı korunma aracı statüsünün bozulmuş olabileceğini belirtti. Bu durumun kurumsal talepleri etkileyeceğini belirten analistler, varlıklara olan talebin azalmasına rağmen teknolojiye olan ilginin her geçen gün arttığını ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!