Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

4 Milyon £ Değerindeki Arabalar Kripto Para İle Alınacak

Kripto para topluluğunda sosyal medyada denk gelmiş olabileceğiniz bir “Lamborghini” muhabbeti vardır. Bir kripto para kullanıcısı ise bu işi biraz ileriye götürdü. Kripto para ile araba alıyor almasına ama Lamborghini değil, Formula 1 arabası.

İkinci El F1 Arabası

Çinli birisi nadir bulunan 4 F1 arabasını toplamda 4 milyon £ karşılığında Birleşik Krallık’taki Heritage F1 bayiliğinden almayı kabul etti. Standart doğrulamalara sahip olacak satış tamamen Litecoin aracılığıyla gerçekleşecek.

Çinli şahıs adeta F1 arabalarından oluşan bir donanma satın alıyor. Bu donanmanın amiral gemisi ise o arabayla Monaco Grand Prix’te beşinci sırayı almış olan Kamui Kobayashi’nin kullandığı 2011 model Sauber C30-Ferrari. Aracın gövdesi tamamen karbon fiberden oluşuyor. 2 bin 400 silindirli V8 motora ve 7 vitesli, yarı-otomatik, karbon fiber bir şanzımana sahip. Arabanın fotoğrafını da koyalım.

Satılacak 4 arabanın da tamamen yarışa ve piste uygun durumda olduğu ve yatırım amaçları için de kullanılabilecekleri söyleniyor.

Lüks Yatırımlar

Satış Londra’da konuşlanmış bir sanat simsarı olan Eleesa Dadiani tarafından gerçekleştirildi. Dadiani’nin galerisi Bitcoin, Ethereum, Ethereum Classic, Ripple, Litecoin veya Dash gibi kripto paraları kullanarak müşterilerin sanat eseri almasına imkan tanıyor.

Dadiani Syndicate’in de kurucusu olan Eleesa Dadiani şu yorumda bulundu:

“Böylesine nefis makinelerin satışını kripto para ile gerçekleştiriyor olmaktan çok heyecanlıyız. Kripto paraların olayı yalnızca ‘zengin olmak’ değil. Ticareti ve yatırımı daha şeffaf, merkezsiz bir şekilde kolaylaştırmak.”

Heritage F1 kurucusu Mike O’Connor ise şu yorumda bulundu:

“Bu nefes kesici Formula 1 araba koleksiyonunun kripto para ile satışı bir örnek teşkil edecek ve bizim için yepyeni bir uluslararası piyasa açacak. Kripto paralar ile lüks mallar almak için olan talep gittikçe artıyor ve Dadiani Syndicate ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz bu satışın devamının geleceğine inanıyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • yumiyoshimo
    Posted 14 Aralık 2017 - 01:22 01:22

    siz paraları sandık yaparken iyi halk biraz para kazanmak istediğinde hemen bi kulp .siz böyle düşündüğünüz için daha cok bitcoin alasım geldi .Keşke devlet olarak halkınızın yaşam standartlarını yükseltsenizde halkınız da bitcoinden medet ummasa..

Leave a comment