Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

4 Trilyon Doları Yöneten BlackRock Yöneticisi, Bir Kripto Para Startup Firmasına Geçiş Yaptı!

6.29 trilyon doların üzerinde varlığı kontrol eden dünyanın en büyük varlık yönetim firmalarından birisi olan BlackRock, 2018 yılının başından beri kripto para piyasası ile ilgili haberlerle anılmaya başlandı. İlk olarak kripto para sektörüne gireceği şeklinde haberleri çıkan firma, daha sonra birinci ağızdan bunları reddetti.

BlackRock CEO’su Larry Fink yaptığı açıklamada kripto para piyasaları manipülasyondan arınana kadar buraya girmeyeceklerini net bir şekilde belli etti. Ancak görünüşe göre firma çalışanları kripto para dünyasına çoktan giriş yapmış durumda. Blockstack isimli blockchain startup firması geçtiğimiz Çarşamba günü yaptığı bir duyuruda BlackRock firmasının eski bir yöneticisi olan Saurabh Pathak’ı Finansal Kontrolden Sorumlu Yönetici olarak işe aldıklarını vurguladı.

Pathak, BlockStack kripto para startup firmasına geçiş yapmadan önce firmanın Amerika bölgesinden sorumluydu ve yaklaşık 4 trilyon varlığı kontrol etmekteydi. Kendisi bunun yanı sıra BlackRock Kanada’nın da CFO’su olarak görev aldı. Kendisini merkeziyetsiz uygulamaların ”yeni interneti” olarak tanımlayan Blockstack firması, bu yöneticiyi almak için ciddi bir fon aktarmış gibi gözüküyor. Pathak konu hakkında yaptığı açıklamada Blockstack firmasının regülasyonlarla ve yasalara uyumla ilgili sorunlarını çözeceğini vurguladı.

Bunun yanı sıra BlackRock geçtiğimiz haftalarda Larry Fink’in varisi olarak aynı kendisi gibi kripto para karşıtı birisinin terfi ettirilmesi ile anılmıştı. BlackRock‘un CEO’su Larry Fink, kıdemli yönetici MarkWiedman‘ı terfi ettirdi ve kendisinin firmanın bütün uluslararası işlemlerinden sorumlu hale getirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment