Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BlackRock CEO’su Larry Fink, Varisi Olarak Kripto Para Karşıtı Mark Wiedman’ı Atadı!

Toplam 6.29 trilyon doları kontrol eden dünyanın en büyük varlık yönetim firması BlackRock‘un CEO’su Larry Fink, kıdemli yönetici MarkWiedman‘ı terfi ettirdi ve kendisinin firmanın bütün uluslararası işlemlerinden sorumlu hale getirdi. Kripto para piyasası için kötü olan bu gelişmenin altında yatan sebep ise, Wiedman’ın da aynı patronu Fink gibi önde gelen bir kripto para eleştirmeni olması.

Wiedman, yeni pozisyonu ile dünyanın en büyük varlık yönetim ve ETF firmasının CEO’sunun bir altına yerleşmiş oldu. Wiedman bundan sonra BlackRock için küresel kurumsal strateji belirlenmesinden sorumlu olacak ve Fink’in firmadan ayrılması durumunda CEO’luğa yükselecek 6 BlackRock kurul üyesinden birisi haline geldi.

66 yaşında olan Larry Fink ise, şu an için 6 trilyon doları yöneten BlackRock firmasından emekli olmayı düşünmüyor. Özellikle 2018 yılında kripto para sektörü ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulunan Fink, BlackRock’un kripto para sektörüne girebileceği umutlarını yaptığı sert eleştirilerle ‘öldürmüştü’.

Fink, Bitcoin’in dalgalı fiyat hareketlerine gönderme yapmış ve bunu anonim doğası ile regüle edilmemiş yapısını öne sürerek, Bitcoin’in ETF’ye hazır olmadığını vurgulamıştı.

”Asla demezdim, ancak bu yasal olduğunda evet. Bu, eninde sonunda bir hükümet tarafından desteklenecek.”

”Ben hiçbir hükümetin buna (Bitcoin ETF’si), paranın nereye gittiğini anlamadan izin vereceğini sanmıyorum.”

Wiedman da geçtiğimiz tarihlerde Bitcoin ETF’sinin mantıksız olduğunu ve müşterilerine uzun vadeli kripto para tutmamalarını tavsiye etmişti.

Beklenen Bitcoin ETF’si için kalan süre ise gitgide azalıyor ve SEC’in Şubat sonuna kadar karar vermesi bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment