Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

New York’ta Dev Bir Blockchain Merkezi Açılıyor

New York City Economic Development Corporation (NYCEDC), Manhattan’da yeni bir Blockchain merkezi kuracağını duyurdu.

NYCEDC, geçtiğimiz gün bir duyuru yayınlayarak uluslararası ticaret örgütlerinden Global Blockchain Business Council ve New York’taki girişim sermayesi firmalarından Future Perfect Ventures ile işbirliği yapmaya başladığını açıkladı.

NYCEDC, bu işbirlikleri sayesinde Manhattan’da 370 metrekarelik yeni bir Blockchain merkezli kurmayı planlıyor. Bu merkezin başlıca amacı Blockchain teknolojisini halka tanıtmak, insanları bu teknoloji hakkında bilgi sahibi yapmak.

NYCEDC’nin CSO’su olan Ana Arino, Bloomberg’e konuyla ilgili bir röportaj verdi ve NYCEDC’nin planlarından bahsetti. Arino’nun açıklamalarına göre NYCEDC, Blockchain sektörüne “uzun vadeli bir giriş” yapıyor ve bu teknolojinin potansiyeline güveniyor:

“Blockchain hala yeni bir teknoloji ve ne yönde gelişeceği hala kesin olarak belli değil. Gelecekte neler olacak bilmiyoruz ama bizim de bu alanda bir rolümüz olsun istiyoruz.”

Bloomberg tarafından yapılan habere göre NYCEDC başlangıçta 100 bin dolarlık bir yatırım almayı başardı. Ancak bu yatırımın pek yeterli olduğu söylenemez. NYCEDC bu yüzden daha fazla yatırım almaya, üyelik ücretleri sayesinde daha fazla para toplamaya çalışıyor.

NYCEDC’nin başkanı ve CEO’su, Blockchain teknolojisiyle ilgili bir eğitim merkezi açmak istediğini aslında geçtiğimiz yılın Mayıs ayında söyledi.

New York eyaleti, geçtiğimiz günlerde kripto paralarla ilgili özel bir ekip kurma kararı aldı. ABD’deki New York’tan başka hiçbir eyalet böyle bir karar almamıştı ve New York bu konuda bir ilke imza attı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment