Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Geliştiricisi Hal Finney’in Attığı Dünyanın İlk Bitcoin Tweet’i, 10. Yılına Girdi!

Hal Finney, geçmişte Satoshi Nakamoto olabileceği düşünülen en güçlü adaylardan birisiydi ve elde edilen bulgular bu olasılığı oldukça güçlü hale getirmişti. Bitcoin daha var olmadan bile bir kriptografi uzmanı olarak çalışan ve Nakamoto tarafından gönderilen ilk BTC transferinin alıcı olması, bütün gözleri Finney’in üzerine çevirmişti.

Forbes muhabiri Andy Greenberg tarafından bir yazı analizi danışmanlık şirketine yapılan başvuruda, Finney’in yazı şeklinin, bugüne kadar Satoshi Nakamoto olduğu iddia edilen diğer kişilerin yazı şekline kıyasla en yakın aday olduğu da açıklansa da, Finney daha sonra Nakamoto olduğunu açık bir şekilde reddetmiş ve 28 Ağustos 2014 tarihinde ise  skleroz hastalığı yüzünden hayatını kaybetmişti.

Ünlü geliştirici, 11 Ocak 2009 tarihinde, Bitcoin ile ilgili dünyadaki ilk tweet’i attı..

Finney, ilk tweet’i atmanın yanı sıra, Bitcoin’in büyük potansiyeline inanan ilk insan olarak da tarihe çıktı. Bitcoin kodunu çalıştırmaya başladığını ifade eden tweet ile birlikte, daha sonra lider kripto para biriminin anonimliği ve çevresel zararları hakkında da çeşitli gönderiler paylaştı.


Finney, yaygın Bitcoin kabulü sonrası ortaya çıkacak CO2 emisyonunu nasıl düşürebileceğinin yollarını aradığını belirterek, daha sonraki yıllarda ortaya çıkabilecek çok büyük bir probleme de parmak basmıştı.

Bitcoin’in yaygın kabule kavuştuğunu göremeden hayatını kaybeden Finney, Bitcoin ağının Nakamoto dışındaki ilk resmi sakiniydi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment