Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’da Meclis Üyesi: Dijital Ekonomi Alanına Yoğunlaşacağız

Rusya parlamentosundaki bir yetkili, hükümetin önümüzdeki aylarda “dijital ekonomiye” daha fazla ilgi göstermeye başlayacağını açıkladı.

Rusya parlamentosundaki avam kamarasında yer alan Vyacheslav Volodin, parlamentonun önümüzdeki aylarda “dijital ekonomi” hakkında çeşitli oturumlar düzenleyeceğini belirtti.

Parlamentodaki bahar döneminin açılış konuşmasında kürsüye çıkan Volodin, an itibariyle dijital ekonomiye ilişkin bazı düzenlemelerin gözden geçirildiğini belirtti. Volodin’in açıklamalarına göre yetkililer aynı zamanda dijital finans varlıkları, dijital haklar ve crowdfunding gibi konularla da ilgileniyorlar.

Bu sektörlerin öneminden bahseden Volodin, Rusya’nın bunlardan faydalanabileceğini düşünüyor. Volodin, Rusya’daki dijital ekonomi düzenlemelerinin kısıtlayıcı değil destekleyici olmasını tavsiye ediyor.

Volodin aynı zamanda bu alanlarda araştırma yapabilmek için çeşitli uzmanlardan, girişimcilerden, araştırmacılardan ve yöneticilerden oluşan yeni çalışma gruplarının kurulmasını öneriyor. Volodin’e göre önümüzdeki aylarda kripto paralarla ilgili birbirinden farklı düzenleme taslakları hazırlanacak ve bunların hızlı şekilde değerlendirilmesi gerekiyor.

Rusya’daki yetkililer geçtiğimiz yıl kripto paralarla ilgili bir düzenleme taslağı hazırladılar ve bu taslak parlamentoya sunuldu. Parlamentoda ilk başta onay alan bu tasarı zaman içerisinde yoğun şekilde eleştirilmeye başladı. Bu tasarıda ne kripto paralarla ne de madencilik gibi faaliyetlerle ilgili açık ve net tanımlar veriliyor. Bu da söz konusu taslağın çeşitli açılardan yetersiz kalmasına yol açıyor.

Geçtiğimiz günlerde Rusya’daki bir profesörün kripto paralarla ilgili açıklamalarını paylaştık. Bu açıklamalara göre Rusya, birkaç hafta içerisinde Bitcoin’e yüklü miktarda yatırım yapmaya başlayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment