Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

40 Bin Altcoin Yatırımcısının Cüzdanlarını Hedef Aldılar: Çin Polisi Aydınlattı!

Çin polisi, eski Huboi çalışanlarının borsadaki 40 bin müşteriyi nasıl risk altında bıraktığını açıkladı.

Çin polisi kısa süre önce yaptığı açıklamada, eski Huobi (HTX) çalışanlarının 40 bin kullanıcının özel anahtarını almak için Mart 2023’ün başlarında belirli bir kripto para cüzdanı yazılımına bir Truva atı programı eklemeye karar verdiklerini öğrendi.

Söz konusu şahıslar polis tarafından kıskıvrak yakalandı ve 3’er yıl hapis ve komik bir para cezasına çarptırıldı. Söz konusu 40 bin kullanıcıya ait cüzdanlardaki varlık miktarı açıklanmadı.

Borsanın eski çalışanları bu Truva atı operasyonu sayesinde toplamda üçü yasadışı olarak 27.000’den fazla anımsatıcı ifade (seed key) ve 10.000’den fazla özel anahtar elde etti ve 19.000’den fazla kripto para adresini başarıyla ele geçirdi.

Nisan 2024’te Xuhui Bölgesi Halk Mahkemesi, sanıklar Liu, Zhang ve Dong’u bilgisayar bilgi sistemi verilerini yasa dışı olarak elde ettikleri için üç yıl hapis ve 30.000 RMB (4 bin dolar) para cezasına çarptırdı.

HTX, soruşturmaların yürütülmesi ve delil toplama konusunda Şangay Kamu Güvenliği Bürosu ile iş birliği yaptığını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!