Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

43 Milyar Dolarlık MicroStrategy, Bitcoin’e Kabus Yaşatmak Zorunda Kalacak mı?

Dünyanın en büyük Bitcoin (BTC) yatırımcılarından biri olan MicroStrategy, elindeki coinleri satmak zorunda kalacak mı? BitMEX analistleri bunun pek muhtemel olduğunu düşünmüyor.

BitMEX Research ekibine göre MicroStrategy, şirketin mevcut borç durumu göz önüne alındığında Bitcoinlerini satmak zorunda kalacak gibi gözükmüyor. Araştırmacılar, yine de kripto paraların volatil yapısı sebebiyle “her şeyin mümkün” olduğunu ekliyor.

Cüzdanında 252.220 Bitcoin bulunduran MicroStrategy, günümüzde 17 milyar dolardan fazla eden bu coinleri almak için 9,9 milyar dolar harcadı. Şirket, 2020’den beri beş kez sermaye artırıp 4,25 milyar dolar topladı ve Bitcoin almaya devam etti.

Bitcoin stratejisi, MicroStrategy (MSTR) hisselerine de olumlu etki ediyor. MSTR, dün yüzde 10’dan fazla değer kazandı ve şirketin piyasa değeri, 43,6 milyar dolara ulaştı.

Satmak zorunda kalabilir mi?

BitMEX Research, MicroStrategy’nin bu BTC’leri alabilmek için kullandığı borçlanma stratejisine dikkat çekti. Şirketin ihraç ettiği tahviller, nakit cinsinden geri ödeme yapılabilmesini sağlıyor.

Ayrıca, Bitcoin fiyatının iyi bir performans gösterdiği durumlarda tahvil sahipleri, hisseye dönme opsiyonuna da sahip. Bu, şirketin zorunlu şekilde Bitcoin satma durumuna düşme ihtimalini azaltıyor.

Şirket, üstündeki kayda değer borç yükü sebebiyle baskıyla karşılaşsa da BitMEX ekibi, firmanın yazılım faaliyetlerinden elde ettiği nakit akışı sayesinde Bitcoin satmadan da borçlarını karşılayabileceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!