Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum İçin En Kötüsü Henüz Gelmedi: Analistten Piyasaya 2016 Uyarısı!

Analist Benjamin Cowen, Ethereum için en kötü günlerin henüz görülmediğini belirterek daha fazla düşüş konusunda uyardı.

Popüler kripto yatırımcısı Benjamin Cowen X’teki 869,900 takipçisine yaptığı açıklamada, tarihsel verilere dayanarak Ethereum’un yıl sonuna yaklaşırken değer kaybı yaşayabileceğini belirtti. Aralık ayında en düşük seviyeye ulaşabileceği vurgusunu yaptı:

2016’da Ethereum, Nisan, Ağustos ve Aralık’ta büyük düşüşler yaşadı. 2024’te de Nisan ve Ağustos’ta benzer düşüşler gözlemlendi. Dolayısıyla, yıl sonuna yaklaşırken bir kez daha düşüş yaşaması muhtemel. Aralık ayında en düşük seviyeye ulaşabilir.

Ethereum/Bitcoin daha da gerileyebilir

Cowen ayrıca, ETH/BTC çiftinin de aynı dönemde düşüşe geçebileceğini ve 0,038 seviyesindeki destek noktasının kırılmaması halinde, 0.036 seviyesine kadar gerileyebileceğini aktardı:

ETH/BTC daha önceki düşük seviyeyi aştı. Daha önce söylediğim gibi, 0.038 seviyesinin tutmaması durumunda, 0.036 seviyesine inme olasılığı yüksek. Yapısal olarak, en düşük seviyenin yıl sonundan önce, en geç ocak ayının ikinci haftasında olacağını düşünüyorum. Eğer 0,038 seviyesi kırılırsa, bir sonraki hedef 2016’daki 0.036 seviyesi olacak. Üç yıldır söylediğim gibi, bu döngüdeki en düşük seviye muhtemelen 0,03-0,04 aralığında olacak.

Bu parite içinde bulunduğumuz günlerde 3 yıllık dip seviyesine gerileyerek yatırımcıları tedirgin etmişti.

Cowen’a göre ETH/BTC çifti, 50 günlük basit hareketli ortalamasının (SMA) üzerine çıkmadığı sürece en düşük seviyesine ulaşamayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!