Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

45 Milyon Dolar Değerinde Dijital Paraya Sahipseniz Hayallerinizin Evini Satın Alabilirsiniz

Bir kripto para destekçisi, New York’un Yukarı Doğu bölgesinde altı katlı mağazasını Bitcoin, Ethereum ve Ripple karşılığında satışa çıkarıyor.

Lüks İçinde Yaşamak

Eğer New York’ta yaşıyorsanız ve iyi bir ev sahibi olmak istiyorsanız 76. Doğu Caddesi’nde Fifth Avenue (5. Bulvar) yakınlarında 22 fit genişliğinde, 6 katlı, mermer ve kireçtaşı döşemeli ev şimdilerde 3 farklı kripto para karşılığında satışa çıkarılmış durumda.

Söz konusu mülk 1904 yılında inşa edilmiş ve bir zamanlar öncü yatırım fonlama yöneticisi ve blockchain yatırımcısı Caudio Guazzoni de Zanett’inde ailesi bu evde yaşamış. Zanett Amerikan The Wall Street Journal adlı gazeteye yaptığı açıklamada birçok katının kullanılmadığı bu evin artık ailesinin ihtiyaçları için çok büyük olduğunu söyledi.

Zengin bir bölgede çok büyük bir ev olmasının yanı sıra ev çatı katındaki terasından şehrin manzarasını panoramik olarak seyretme imkânı tanıyor.

Zanett New York’un Yukarı Doğu bölgesindeki pahalı mülkünü 45 milyon dolar değerinde Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Ripple (XRP) karşılığında satıyor, ki bu değer 29,95 milyon Amerikan dolarından daha pahalı.

Daha yüksek sınıftan olan mülklere genellikle daha yüksek bir dijital para değeri biçiliyor, bu dijital paraların son derece istikrarsız olmasından kaynaklanıyor. Satıcı, The Wall Street Journal gazetesine şunları söyledi:

Bu çevrelere inancım tam ama çok istikrarsız durumlar oluşabiliyor.  İki hafta içinde yüzde altmışa varan düşüşler bile görülebiliyor.

Bitcoin Değersiz Diyorlar Ama…

Zanett’in evi Bitcoin karşılığında satışa çıkarılan ilk mülk değil.

Şubat ayında, Washington D.C’li Coloma River Capital ve Alex Venditti Group of Coldwell Banker Residential Brokerage konut şirketleri, St. James Place Condos’taki her biri akmeşe ahşap döşemeli, sabuntaşı tezgahlı ve paslanmaz çelik elektrikli aletleri ve gömme aydınlatması bulunan 4 yeni mülk için ön ödemelerde, kısmi ve tam ödemelerde Bitcoin kabul etmeye başlamıştı.

Yine geçtiğimiz ay, gecelik zengini Michelle Mone ve milyarder sevgilisi Doug Barrowman, sahip oldukları Dubai’deki 1300 yatırımın 50’sini Bitcoin karşılığında satmıştı.

İrlanda’nın en büyük konut yapıcısı son zamanlarda yeni mülkleri için Bitcoin kabul etmeye başladı ve şirketin genel müdürü konuya dair şunları söylüyor:

Bitcoin yenilikçi bir ödeme yöntemi ve temelde yeni bir para çeşidi. Herhangi bir nakit işlemine çok benzer. Dünya çapında Bitocin kullanımında kayda değer bir artış yaşandı; bizim de bu yeni kanalı kabullenişimiz pazara cevap verme isteğimizin bir göstergesidir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment