Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Banka Kurucusu 6.000x Karda Olduğu 473 Milyon Dolarlık Ethereum’a Ulaşamıyor!

Estonya merkezli LHV Bank’ın kurucusu Rain Lõhmus 470 milyon dolar değerindeki Ethereum’una (ETH) erişemiyor.

On-chain analiz platformu Lookonchain’e göre Ethereum ön satışından 77 bin dolar karşılığında 250 bin ETH alan LHV Bank’ın kurucusu Rain Lõhmus, cüzdan özel anahtar şifresini unuttuğu için bu varlıklara erişemiyor. Lõhmus erişemediği bu yatırımından halihazırda yaklaşık 470 milyon dolar karda konumlanıyor.

Şubat ayında Coinbase direktörü Conor Grogan, içerisinde 250 bin ETH’nin odluğu ve hiç hareket etmeyen bu cüzdanı su yüzüne çıkarmıştı. Fakat o günlerde cüzdanın sahibi belirsizliğini koruyordu. Ortaya çıkan son bilgiler ışığında tekrardan bir paylaşımda bulunan Crogan, büyük bir gizemin çözüldüğünü söyledi:

Bir gizem çözüldü: Şu anda 450 milyon dolarlık kripto parayı barındıran bu adres, LHV Bank’ın kurucusu Rain Lohmus’a ait. Maalesef anahtarlarını kaybetti ve bu 100 milyonlara erişemiyor. Eğer bir şekilde onları kurtarmasına yardım edebilirsen, onları seninle paylaşmaya hazır olacaktır.

Benzer bir durum yaşayan eski Ripple (XRP) CTO’su Stefan Thomas özel cüzdan anahtarını unuttuğu için 7.000 Bitcoin’ini kaybedebileceğini açıklamıştı.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %0,4 değer kaybeden Ethereum, 1.881 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!