Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski Ripple Yöneticisinin 7 Bin Bitcoin’i İçin Kurtarma Teklifi: Sadece 2 Hakkı Kaldı!

Eski Ripple (XRP) CTO’su Stefan Thomas’ın yok olma riskiyle karşı karşıya bulunan 7.000 Bitcoin’i (BTC) için kurtarma teklifi geldi.

Ripple şirketinde eskiden CTO’luk görevi üstlenmiş Stefan Thomas’ın 244 milyon dolar değerinde 7.000 Bitcoin’i sonsuza dek yok olma riskiyle karşı karşıya bulunuyor.

Thomas, söz konusu Bitcoinleri yıllar önce IronKey isimli aşırı güvenli bir depolama cüzdanına transfer etmişti. Bu cüzdan, 10 yanlış denemenin ardından içindeki tüm Bitcoin bakiyesini yakmasıyla öne çıkıyor ve Thomas şimdiye kadar 8 hakkını çoktan kullandı. Sadece 2 hakkı kalan eski CTO’nun yardım arayışına cevap veren firması ise kripto para kurtarma operasyonlarıyla tanınan Unciphered adlı bir şirket oldu.

Biz o Bitcoinleri kurtarabiliriz

Unciphered ekibi sosyal medya üzerinden paylaştığı açık mektupta, daha önce de benzer durumlarla karşılaştıklarını ve o Bitcoinleri kurtarabilecek teknolojiye sahip olduklarını söyledi.

IronKey üzerindeki 10 seferlik şifre deneme prosedürünü kırabildiklerini öne süren şirket, içerisinde 7 bin Bitcoin bulunan cüzdanda denemeden önce farklı cüzdanlarda bunu defalarca test ederek kendilerini kanıtlayabileceklerini belirtti:

Bu Stefan Thomas’a açık bir mektuptur IronKey’inizi kurtarmanıza yardımcı olmayı çok isteriz. Her zaman işlerin kötü gitme durumu olsa da sunduğumuz teklif teoriden ibaret değil. Bunu yapabiliriz; daha önce birçok kez yaptık ve yine yapabiliriz. Bunun için bizim sözümüze güvenmek zorunda değilsiniz. İlerlemeden önce sizin (ve herkesin) kendinden emin hissetmesi için gereken sayıda örnek üzerinde bunu göstermekten mutluluk duyarız.

Geçtiğimiz süreçte teknoloji dergisi Wired’a konuşan şirket, benzer bir sorunun daha önce defalarca üstesinden geldiklerini vurgularken 10 seferlik kilit prosedürünü aşıp 200 trilyonluk deneme hakkı elde ederek cüzdandaki varlıkları kurtardıklarını beyan etmişti.

Stefan Thomas kurtarma şirketinin çağrısına henüz bir geri dönüş yapmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!