Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ile Para Aklayan Uyuşturucu Satıcısı Tutuklandı

Şu an müebbet hapis cezasına çarptırılan ve ”Dread Pirate Roberts” olarak da bilinen Ross Ulbricht’in kurduğu dark web piyasası Silk Road kesinlikle birçok kişinin en azından adını duyduğu bir platform haline geldi.

Söz konusu platformda uyuşturucudan silaha, silahtan aklınıza gelebilecek yasa dışı her maddeye kadar bir şeyler bulmak mümkündü ve buradaki alışverişlerin bir çoğu ya nakit ya da takip edilememek için kripto paralarla, yani Bitcoin ile yapılmaktaydı. Silk Road an itibariyle beş yıldır kapalı olmasına rağmen bu hala Bitcoin’in ününe zarar veriyor ve ana akım medya çoğunlukla bu geçmişi ile Bitcoin’i eleştirmeye devam ediyor.

Silk Road açıkken buradan uyuşturucu satan ve ödemelerini Bitcoin ile alıp bunu borsalar aracılığıyla aklayan Ohio’lu bir adam olan Geoffrey S. Berman ise şu an 19 milyon dolardan fazla uyuşturucu parasını bu şekilde aklamakla suçlanıyor. Berman ilk başta bunları madencilik yaparak elde ettiğini vurgulasa da, daha sonra yakalandı ve bütün serveti ele geçirildi.

Uyuşturucu taciri şu an için kara para aklamak ve yasa dışı elde edilen fonlarla finansal işlem yapmanın yanı sıra uyuşturucu ile ilgili bir dizi suçtan da 30 yıllık bir ceza ile karşı karşıya kaldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment