Merkeziyetsiz kimlik startup firması Civic ve blockchain güvenlik firması BitGo bir araya gelerek 2019 yılının dördüncü çeyreğinde yeni bir kripto para cüzdanı oluşturmayı planlamakta. İkili bu amaç doğrultusunda BitGo’nun çoklu imza teknolojisini kullanacak.

23 Temmuz tarihinde yapılan bir basın açıklamasına göre ”Civic Wallet” isimli cüzdan mobil cihazlarda hem kripto para depolaması yapmak hem de kimlik verilerini korumak ve saklamak için kullanılabilecek. Civic’in tanınan CEO’su ve kurucu ortağı Vinny Lingham konu hakkında yaptığı açıklamada yeni bir finansal ve kimlik ekosistemi kurduklarını, tüketicilerin blockchain dünyasına girmek istediklerinde karşılaştıkları bariyerin seviyesini düşürdükleri için de mutlu hissettiklerini dile getirdi.

BitGo’nun çoklu imza güvenlik teknolojisini kullanacak olan cüzdan kullanıcıların bir dizi kimlik doğrulamasından geçmesini mecbur kılacak ve bununla beraber oldukça güvenli bir yöntem uygulanacak. Kullanıcıların kimliklerini doğrulamaları için girecekleri özel veriler ise yapılan basın açıklamasına göre diğer partilerle paylaşılmayacak ve kullanıcılara kişisel verilerinin tam özgürlüğü ile bağımsızlığını sunacak.

BitGo’nun kurucu ortağı ve CEO’su Mike Belshe de bu gibi teknolojilerin kripto para kullanıcıları için büyük bir adımı temsil ettiğini ifade etti. Cüzdanın tahmini piyasaya çıkış tarihi ise 2019 yılının sonu veya 2020 yılının başı olarak duyuruldu.