Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Visa CEO’su: Henüz Hiçbir Üye Resmi Olarak Facebook’un Libra Projesine Katılmadı!

Sosyal medya devi Facebook uzun bir süredir kendi kripto para birimini piyasaya süreceği dedikodusunun gündemlerde gezinmesinden sonra Haziran ayının ortalarında büyük haberi verdi ve Libra’nın white paper’ı ile Calibra isimli cüzdan uygulamasını tanıttı.

Stabil bir kripto para olduğu duyurulan Libra’nın birçok uygulama üzerinden havale veya ödeme yapmak için kullanılacağı ve inanılmaz büyük bir kitleye hitap edeceği belirtiliyor. Bu da doğal olarak hem kripto para sektöründen hem de geleneksel finans sektöründen birçok ismi rahatsız etti ki bunların başında Visa ile havale ödemelerindeki hızı ile öne çıkan Ripple (XRP) geliyor.

Facebook’un Libra projesinin üyelerinden birisi olan Visa’nın CEO’su ve Başkanı Alfred F. Kelly de yeni yaptığı bir açıklamada şu ana dek hiçbir şirketin resmi olarak projeye katılım göstermediğini vurguladı. Kelly söz konusu yorumunu 2019 yılının üçüncü çeyrek verilerini açıkladığı Salı günü yaptı ve şunları aktardı:

”Biz Libra’ya katılmak için bağlayıcı olmayan bir niyet mektubu imzaladık. Biz, bu yönde adım atan 27 şirketten bir tanesiyiz. Bu yüzden hiçbir firma henüz resmi olarak projeye katılmadı.”

CEO bunun yanı sıra Visa’nın şu an görüşmeleri devam ettirdiğini ve projeye katılıp katılmama yönündeki son kararın ”bir dizi faktör” tarafından belirleneceğini açıkladı. Ünlü yöneticiye göre bu faktörlerin başında Libra Association’un regülasyonlara uyum sağlamış olması var.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment