Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Facebook Hala İsviçreli Regülatörün Sorularına Yanıt Vermedi!

Facebook’un Libra projesi resmiyette Cenevre içerisinde temelleri atılmış bir proje olmasına rağmen hala İsviçre’nin finansal regülatörü tarafından veri koruması ile ilgili sorulan sorulara tam olarak yanıt vermiş sayılmaz.

İsviçre’nin Federal Veri Koruma ve Bilgi Komiseri (FDPIC) geçtiğimiz günlerde Facebook’un Libra projesi hakkında daha fazla bilgi istemiş ve bunun herhangi bir veri ihlaline girip girmediğini öğrenmeyi talep etmişti. FDPIC Salı günü yaptığı bir açıklamada ise şunları vurguladı:

”FDPIC şu an için Libra’nın 17 Temmuz 2019 tarihinde gönderilen mektuplara yanıt vermesini ve resmi konumlarını belirtmelerini bekliyor.”

Libra geçtiğimiz Haziran ayı ortalarında ilk defa resmi bir şekilde ortaya çıktığında bunun Libra Association isimli bir yapı tarafından yönetileceği belirtilmiş ve Facebook’un Libra ekibinin lideri konumundaki David Marcus’un bundan sorumlu olacağı vurgulanmıştı.

Facebook, ABD Senatosunun karşısına çıkmadan önce de İsviçre’nin regülatöründen bilgi talebi almıştı ancak buna yanıt gelmemesi sonrası FDPIC son çareyi resmi mektup göndermekte buldu. Ancak Facebook’un yakın bir sürede mektuba da yanıt vermemesi Libra projesinin merkezi olarak bilinen İsviçre’nin bazı zorluklar çıkartmasına sebep olabilir.

Bu da başı ilk anından beri regülatörlerle sıkıntıda olan Facebook’un Libra projesine ket vurabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment