Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

‘Dokunulmayan Bitcoin Arzı’ Yeni Bir Rekor Kırdı!

Üretilebilecek toplam Bitcoin (BTC) miktarı 21 milyon olarak bilinse de, kayıp depolama cüzdanları, yanlış hesaba gönderilen BTC’ler veya şifresi unutulan hesaplar yüzünden bütün BTC’ler kazıldıktan sonra bile kullanılabilir miktar bunun neredeyse yarısı kadar olacak. Bu da aslında Bitcoin için olan arz – talep dengesinin normal standartlardan çok daha farklı bir hal alabileceği anlamına gelmekte.

Yeni yayınlanan Coin Metrics verilerine göre de uzun bir süredir hareket ettirilmeyen toplam Bitcoin miktarı yeni bir rekora kırdı ve yukarıdaki teori yavaş yavaş gerçek olmakta. Matt Odell kendi podcast yayınında yaptığı açıklamalarda dokunulmayan Bitcoin miktarının geçtiğimiz beş yıl boyunca ciddi bir şekilde arttığını ve bunun aslında lider kripto para biriminin yavaş yavaş bir değer saklama aracı haline gelmesi şeklinde yorumlanabileceğini ifade etti.

Bitcoin özellikle Lightning Network sonrası günlük alışverişlerde de çok fazla kullanılsa da, yeni rekor bunu değer saklama aracı olarak kullananların çok daha yüksek bir orana sahip olduğunu göstermekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment