Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsaları Üç Ayda 1.2 Milyar Dolar Kaybettiler

CipherTrace tarafından yapılan yeni bir araştırma, kripto para sektöründe yalnızca üç ay içerisinde 1.2 milyar dolar değerinde paranın kaybedildiğini gösteriyor.

Kripto para sektöründe sık sık dolandırıcılık, sahtekarlık gibi olaylarla ve hack saldırılarıyla karşılaşılabiliyor. ABD’deki araştırma şirketlerinden CipherTrace, bu hack saldırılarının etkilerini inceleyebilmek için bu yıl yapılan saldırılarla ilgili yeni bir araştırma yaptı.

CipherTrace tarafından yapılan bu araştırmaya göre bu yılın ilk çeyreğinde kripto para borsalarından 1.2 milyar dolar değerinde para çalındı. Bu da yalnızca üç ay gibi bir süre içerisinde 1 milyar dolardan fazla paranın kaybolduğu anlamına geliyor.

Geçmişe Bakış

Bu yılın ilk üç ayı içerisinde 1.2 milyar dolar değerinde paranın çalınmış olması oldukça büyük bir olay.

Kıyaslama amacıyla geçmiş yıla baktığımızda görüyoruz ki 2018 boyunca toplamda 1.7 milyar dolar değerinde para çalınmış. Bu yılın yalnızca ilk üç ayı içerisinde 1.2 milyar dolarlık paranın çalınmış olması durumun ciddiyetini ortaya koyuyor.

NewsBTC tarafından yapılan habere göre CipherTrace’in bu araştırmaları yalnızca Ocak-Mart 2019 tarihlerini kapsıyor. Dolayısıyla Mart 2019’dan sonra yaşanan borsa saldırıları bu araştırmaya dahil edilmedi.

Yılın geri kalanında yaşanan ve yaşanabilecek saldırılar da göz önüne alındığında bu yıl yapılan hack saldırılarının toplam maliyeti geçtiğimiz yıla kıyasla daha fazla olabilirmiş gibi görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment