Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

488 Milyar Dolarlık Asya’nın Bankacılık Devi Kripto Para Hizmetini Genişletiyor: Müşteri Sayısını 300 Kat Artıracak

Singapur merkezli en büyük banka DBS, kripto para yatırımlarını kötü piyasa koşullarına rağmen arttırmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz yıl Singapur Para Otoritesi tarafından kripto para hizmeti vermek ve dijital borsa açmak için lisans alan DBS bankası, 300 bin varlıklı müşterisi için kripto para varlık yatırımlarını arttırmak istiyor. 488 milyar dolar varlığı yöneten Asya’nın en büyük bankalarından biri olan DBS, müşterilerine sadece kripto para hizmeti sunmakla kalmayacak. Aynı zamanda bu hizmeti almaları noktasındaki hantal yapıyı geliştirip daha hızlı ve güvenli bir deneyim sunmak istedikleri biliniyor.

Geçen yıl açılan dijital borsaya müşterilerin yoğun bir ilgi gösterdiğini dile getiren banka CEO’su Piyush Gupta, halihazırda 1.000 civarında dijital yatırımcı portföyüne sahip olduklarını ama bunu hızla arttırmayı amaçladıklarını belirtti.

CEO Piyush Gupta Financial Times’a verdiği röportajda, söz konusu 300 bin müşterinin özenle seçileceğini ve bu müşterilerin arasında yine varlıklı kişilerin, akredite yatırımcıların, özel bankaların yer alacağına değindi.

İnsanlar bu alanda öncü olmamızı ve sınırları zorlamaya devam etmemizi istiyorlar. Bizde bir yandan Singapur’da kripto para merkezi konumunu elde etmek istiyoruz. Fakat bu spekülatif varlık sınıfıyla yerel nüfusumuzun zarar görmesinden de çok endişeliyiz.

Ayrıca Gupta, DBS’nin dijital bankacılık girişiminden önce bir çok müşterisinin Binance gibi borsalara 1 milyar dolara yakın para akıttığını fakat bu noktadan sonra müşterilerin, devlet tarafından korunan ve güvencesi sağlanan bir bankayı tercih etmelerinin daha makul olacağını sözlerine ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!