Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Açıkladı: Şimdilik Tether’i (USDT) dönüştürme planımız yok

Dünyanın en yüksek hacimli kripto para borsası Binance Tether’i (USDT) otomatik olarak BUSD’ye dönüştürme veya alım satımını kapatma gibi bir planları olmadığını açıkladı.

Binance 5 Eylül tarihinde resmi web sitesi üzerinden yaptığı duyuruda, Pax Dollar (USDP), TrueUSD (TUSD) ve USD Coin (USDC) olmak üzere 3 stablecoinin alım satım desteğini durduracağını açıkladı. Binance, 29 Eylül tarihine kadar ilgili coinleri Binance hesabından çıkarmayan kullanıcıların coinlerinin otomatik olarak 1:1 oranında BUSD’ye çevrileceğini de belirtti. Bunun üzerine yatırımcılar Tether’in stablecoini USDT’yi de aynı sonun bekleyip beklemediğini merak etti.

Bir Binance sözcüsü Cointelegraph’a verdiği röportajda, şirketin şu an için USDT’yi BUSD’ye dönüştürme planlarının olmadığını ancak gelecekte planların değişebileceğini belirtti. Ayrıca  yapılan hamlenin yatırımcılar açısından likidite ve sermaye verimliliğini arttırma kararları doğrultusunda gerçekleştirildiğini ifade etti.

Binance CEO’su Changpeng Zhao konu ile ilgili 6 Eylül tarihinde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, kullanıcıların 26 Eylül tarihinden sonra da ilgili coinleri yatırabileceğini veya çekebileceğini ancak likiditenin tamamının BUSD’de toplanacağını bildirdi.

Ayrıca veri ve araştırma firması Nansen’den gelen verilere göre, Binance bu hamleyi yeni duyurmuş olsa da 2022 Ağustos ortasından bu yana rezervlerinde bulunan USDC’yi kademeli olarak BUSD’ye çeviriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!