Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

5 Milyar Dolarlık Yatırım Ürünü Yöneten Şirket, 10 DeFi Token’ını Takip Eden İndeksini Başlattı

İsviçre merkezli fon yöneticisi Compass Financial Technologies, “Compass Crypto Basket Fundamental DeFi Index” (CCBFDEFI) olarak adlandırılan 10 merkeziyetsiz finans (DeFi) token’ını takip edecek indeks başlattı.

2017 yılında kurulan Compass Financial Technologies şirketi; emtialar, çoklu varlıklar ve gayrimenkuller için uyarlanmış indeksler sunuyor ve yaklaşık 5 milyar dolarlık yatırım ürünü yönetiyor.

22 Şubat tarihinde piyasaya sürülen ve CCBFDEFI adı verilen indeksin içerisindeki ürünler; likidite, piyasa değeri ve protokol gelirleri gibi verilere göre oranlandı.

Bir token’ın maksimum oranı %35 olacak şekilde ayarlanan indeksin içerisindeki varlık grubu her ay değişecek. Şirketin yaptığı açıklamalara göre, UniSwap (UNI), Compound (COMP), Aave (AAVE) ve SushiSwap (SUSHI) gibi büyük likidite sahibi firmalar diğerlerine nazaran her ay yüksek oranda yer alacak.

Compass Financial Technologies şirketinin 26 Ocak tarihinde Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, işletim ücreti almayan ve stake ödülleri sunan CoinShares’in sunduğu ETP’lerin bir parçası olmak için ortaklık kurduğu bildirildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!