Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Fiyatlarındaki Düşüş, Fonlardaki Büyümeyi Durdurmuyor

Dijital varlık yöneticisi CoinShares tarafından paylaşılan verilere göre kripto para piyasasındaki kurumsal fonlara geçtiğimiz hafta içerisinde net 109 milyon dolarlık para girişi oldu.

Kripto para fiyatlarında kayda değer oranlarda düşüş yaşanır ve Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginlik tırmanırken, kripto para yatırım ürünlerinde büyüme yaşanıyor.

Ocak ayı genelinde küçülme yaşayan kripto para fonları, geçtiğimiz haftayla birlikte arka arkaya beş hafta boyunca büyüme gösterdi. Geçen hafta kaydedilen 109 milyon dolarlık büyümeye en çok Avrupa ile Kuzey ve Güney Amerika’daki yatırımcılar katkı sağladı.

Bitcoin’e (BTC) yatırım yapmak için oluşturulmuş ürünlere net 89 milyon dolar giriş olurken, bu Aralık 2021’den beri kaydedilen en yüksek sayı oldu.

Bitcoin’e benzer şekilde Solana (SOL) ve Avalanche (AVAX) fonlarında da pozitif yönde değişim görüldü.

Piyasanın en büyük ikinci kripto parası Ethereum (ETH) için kurulmuş fonlardan ise net olarak 15.2 milyon dolarlık sermaye çıkışı oldu. ETH fonları peş peşe dokuz hafta boyunca küçülme yaşadıktan sonra geçen hafta 21 milyon dolarlık büyüme yaşamıştı.

Kripto paralardan farklı olarak, blockchain odaklı pay senetlerine yatırım yapan fonlar net 26 milyon dolar yatırım aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!