Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

NFT Platformu OpenSea’ye Milyon Dolarlık Bored Ape Davası

Bored Ape koleksiyonundan aldığı NFT’yi kaybeden bir kullanıcı, NFT’ler için popüler alım-satım platformlarından olan OpenSea’ye 1 milyon dolar değerinde dava açtı.

Timothy McKimmy adlı bir yatırımcı, OpenSea platformundaki bir güvenlik açığı yüzünden sahip olduğu NFT’yi piyasa ederinden çok daha düşük bir para karşılığında kaybettiğini öne sürüyor.

McKimmy, Bored Ape koleksiyonunun 3475 numaralı parçasını 55 adet Ethereum (ETH) karşılığında satın almış, bu NFT bu ayın başında karşılaşılan bir bug sebebiyle yalnızca 0,01 ETH (26 dolar) karşılığında satılmıştı.

CoinGecko verilerine göre Bored Ape koleksiyonundaki NFT’lerin taban fiyatı 83 ETH’ye (218 bin 459 dolar) denk geliyor.

OpenSea’ye karşı Teksas’ta milyon dolarlık dava açan McKimmy, platformu bazı güvenlik açıklarını gidermemekle ve dolayısıyla kullanıcıların NFT’lerini riske atmakla suçluyor.

McKimmy, Bored Ape koleksiyonundaki bazı parçaların milyon doları aşkın fiyatlara satıldığını vurgulayarak, milyon dolarlık tazminata ek olarak kendisine ait Bored Ape’in de iade edilmesini talep ediyor. OpenSea yetkililerinin davaya yanıt vermeleri için üç haftalık zamanları bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!