Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

5 Trilyon Dolarlık Sermaye, Bitcoin Piyasasın Girmeyi Bekliyor

Mart 2020 tarihinde Koronavirüs endişesi ile nakit para dışındaki bütün varlıklar ve yatırım araçları dibi gördü. Bitcoin 3.700 dolara kadar gerilerken, 10 Yıllık ABD Hazine Tahvilleri bile inanılmaz bir şekilde düşüş yaşadı. Nakit paranın “kral” olduğu ise bir kere daha ortaya çıkmış oldu.

 

Gold Bullion International’ın kurucu ortağı ve deneyimli analist Dan Tapiero ise nakit para konusundaki bu olgunun değişmek üzere olabileceğini düşünüyor. Ünlü makro yatırımcı bugün yayınladığı gönderisinde yatırımcıların nakit pozisyonundan kaçmaya başladığını ifade etti.

Analist, yayınladığı grafik ile beraber neredeyse 5 trilyon dolarlık nakit paranın yakın zamanda altın ve Bitcoin piyasalarına akabileceğini ifade etti. Böylesine bir korkunun hisse senedi piyasası zirve yaptığında genellikle görülmediğini ifade eden analist, endişenin günden güne arttığını ve insanların nakit para yerine başka yatırımlara geçiş yapabileceğini vurguladı.

Aslında efsanevi kurumsal yatırımcı Paul Tudor Jones da geçtiğimiz aylarda Bitcoin yatırımı yapmaya başladığını belirtmiş ve kurumsal yatırımcıların geleceğine dair önemli bir sinyal vermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment