Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

500 Milyar Dolarlık Güney Koreli Şirket Tokenizasyon ve Web3 İçin Bu Altcoin’i Seçti!

Yönetimi altında 500 milyar dolarlık varlık bulunan Güney Koreli finans şirketi Mirae Asset Securities, Polygon Labs (MATIC) ile iş birliğini duyurdu.

Dev şirket Mirae Asset Securities 7 Eylül tarihinde yaptığı açıklamada, finansal alanda tokenizasyonu bir adım ileriye taşımak ve web3 teknolojilerinin benimsenmesini hızlandırmak amacıyla Ethereum (ETH) ölçeklendirme çözümü Polygon Labs (MATIC) ile iş birliği yaptığını ifade etti.

İki şirketin iş birliği kapsamında, Mirae Asset Securities için bir menkul kıymet tokenizasyon platformu geliştireceği aktarıldı. Polygon’un bu platform aracılığıyla tokenize edilmiş menkul kıymet ihracı, takası ve dağıtımına dair bir altyapı oluşturmak için Mirae tokenizasyon çalışma ekibine teknik danışmanlık desteğinde bulunacağı ifade edildi. Grup, Linger Studio ve Coin Plug gibi üzere bu alanda faaliyet gösteren şirketlerden oluşuyor.

Şirketin Dijital Varlık Bölümü Başkanı Ahn In-Sung, Polygon Labs’in Web3’ün her alanında yenilik yapan lider bir küresel blockchain teknolojisi geliştirme şirketi olduğunu söyledi. Şirketin bu iş birliğiyle tokenize menkul kıymet alanında küresel bir liderlik kurmayı hedeflediği de başkan tarafından dile getirildi.

Polygon CEO’su Sandeep Nailwal, Mirae’nin bu yöndeki atılımının finans sektörü içerisindeki Web3 teknolojilerinin benimsenmesinde önemli bir rol oynamasını beklediklerini söyledi. Nailwal ayrıca konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

Mirae’nin atılımı, aynı zamanda Güney Kore yerel finansal sistemleri ile yabancı muadilleri arasındaki entegrasyonun sağlanmasına büyük ölçüde katkıda bulunacaktır.

Polygon, yakın zamanda pek çok kurumsal şirketle iş birliği kurmuştu. Polygon’un kurduğu son iş birliği saat devi Casio ile olmuştu.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %0,4 değer kazanan MATIC, yazım itibariyle 0,557 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!