Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünya Devi Casio’dan NFT Girişimi: Ethereum Rakibi ile Ortaklık Kurdu!

Saat devi Casio, NFT dünyasına adım atmak için Polygon (MATIC) ile ortaklık kurdu.

Casio 5 Eylül tarihinde yayınladığı basın açıklamasında, ikonik modeli G-SHOCK’ın sanal bir versiyonunu oluşturmak adına Polygon Labs (MATIC) ile bir ortaklık kurduğunu duyurdu.

Casio bu kapsamda, G-SHOCK Creator Pass isimli topluluk erişimine dayalı Polygon blockchain’inde NFT koleksiyonu çıkaracağını bildirdi. Bu NFT’lerin topluluk kapsamında düzenlenecek etkinlikler için bir giriş bileti niteliği taşıyacağı ifade edildi.

Casio ve Polygon’un ortak yaratım programı olan Virtual G-SHOCK kapsamında 15.000 adet G-Shock Creator Pass NFT‘si koleksiyonda yer alacak.

Saat devi, Casio ID sahibi kullanıcılar için NFT dağıtımının 23-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleşeceğini b elirtti. Halka açık dağıtımın ise 26-29 Eylül tarihleri arasında yapılacağı dile getirildi.

NFT dağıtımının yalnızca ABD, İngiltere, Almanya, İtalya, İspanya, Avusturya, Hindistan, Malezya, Tayland, Vietnam, Filipinler, Hollanda, Portekiz, Japonya, Endonezya ve Singapur’daki kullanıcılar için aktif olacağına dikkat çekildi.

Topluluğun bir parçası olmak isteyen NFT sahibi kullanıcılar, Virtual G-SHOCK’ın Discord kanalına katılabilecek. Burada kullanıcılar, Ekim ayından itibaren başlatılması planlanan aralarında etkinliklere erişim sağlayabilecek. Bu etkinlikler arasında bir G-SHOCK modeli için bir renk tasarım yarışması da yer alacak.

Katılımcıların Aralık ayından yapılması planlanan bir başka etkinlikte ise satın alınması için 3D G-SHOCK NFT’leri teklif edebileceği belirtildi. Şirket bunların yanı sıra gelecekte başka etkinlikler de düzenleyeceğini vurguladı.

Polygon, geçmişte sadakat programları ve NFT koleksiyonları çıkarmayı planlayan birçok kurumsal şirketin öncelikli tercihleri arasında yer aldı. Son olarak Avrupa’nın en büyük havayolu şirketi Lufthansa, Polygon ağında NFT tabanlı bir sadakat programı başlatacağını söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!