Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa’nın En Büyük Havayolu Şirketinden NFT Programı: Bu Coin’i Kullanacak!

Avrupa’nın en büyük havayolu şirketi Lufthansa, Miles & More iş birliği içerisinde Polygon (MATIC) ağında NFT tabanlı bir sadakat programı başlatıyor.

Polygon Labs 31 Ağustos tarihinde resmi blog sitesi üzerinde yayınladığı duyuruda, Lufthansa araştırma geliştirme kolu Lufthansa Innovation Hub’ın Miles & More iş birliği içerisinde Uptrip ismi verilen NFT tabanlı yeni sadakat programına değindi. Programın Polygon ağı üzerinde yayına sürüleceğini belirtildi.

Lufthansa, Swiss International Air Lines, Austrian Air Lines ve diğer bazı şirketlerin dahil olduğu Lufthansa Group’un Miles & More sadakat programında 38 milyon kayıtlı üyesi bulunduğuna dikkat çekildi.

Bu program kapsamında yolcuların yaptıkları her uçuş için NFT’lerle ödüllendirilecekleri ifade edildi. Kullanıcıların uçuşlarda kazandıkları NFT’lerle farklı koleksiyonları tamamlayacakları ve bu koleksiyonların vadettikleri ödüllere ulaşacakları aktarıldı.

Kullanıcılar yüzlerce farklı şehir, uçak ve özel günler temalı kartlar arasından seçim yapabilecek. Katılımcılar, seçtikleri bu kartları NFT olarak mintlemek, transfer etmek veya ticaretini yapmak için Metamask gibi cüzdanlarını bağlayabilecek.

Polygon, geçtiğimiz haziran ayında gerçekleştirilen ön lansmandan bu yana 20 bin kullanıcının programa kaydolduğunu ve 200 binden fazla NFT basıldığını belirtti.

Wale.swoosh kullanıcı adlı bir kripto para fenomeni, NFT kartlarının kişiye özel olmak yerine takas edilebilir özelliğe sahip olmasının gelecekte başka iş birliklerinin önünü açabileceğini söyledi.

Japonya’nın en büyük havayolu şirketi All Nippon Airways (ANA) 30 Mayıs tarihinde yayınladığı bir basın duyurusunda, havacılık temalı bir NFT pazar yeri başlattığını bildirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!