Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’nın En Büyük Havayolu Şirketinden NFT Atılımı: Pazar Yeri Başlattı!

Japonya’nın en büyük havayolu şirketi All Nippon Airways (ANA), havacılık temalı NFT pazar yeri “ANA GranWhale NFT MarketPlace’i” piyasaya sürdü.

ANA 30 Mayıs tarihinde yayınladığı basın duyurusunda, havacılık temalı NFT satışı için bir pazar yeri başlattığını bildirdi. Pazar yeri ANA’in yan kuruluşu ANA NEO tarafından piyasaya sürüldü.

Pazar yerinde satışa çıkarılacak ilk koleksiyon, ünlü havacılık fotoğrafçısı Luke Ozawa’nın ilk dijital çalışmaları olacak. Açılış koleksiyonu için parça başına 720 dolar fiyat biçilirken ikinci ve üçüncü koleksiyonlar için ise parça başına 21 dolar fiyat biçildiği görüldü.

Öte yandan pazar yerinde satışa sunulacak dördüncü koleksiyon ise 7 Haziran tarihinde piyasaya sürülecek olan 3 boyutlu Boeing 787 modeli özelinde olacak. İlgili Boeing 787’nin şirketin işlettiği ilk Boeing 787 olduğu belirtilirken şirketin bu modele dayalı tanesi yaklaşık 57 dolardan toplamda 1.574 parça sunacağı bilgisi verildi.

ANA NEO Başkanı Mitsuo Tomita, NFT pazar yeri başlatan ilk havayolu grubunun bir parçası olarak müşterileri ile bağlantı kurmak ve deneyimlerini geliştirmek için yeni bir yola öncülük etmekten heyecan duyduklarını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!