Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Milyarder Yanıtladı: Bitcoin ve Kripto Paralar Ne Zaman Canlanacak?

Galaxy Digital CEO’su ünlü milyarder Mike Novogratz, kripto para piyasasındaki durgunluğun sebebini açıklarken yükselişi tetikleyebilecek önemli gelişmeleri işaret etti.

Mike Novogratz 1 Haziran tarihinde global medyadan CNBC’ye verdiği röportajda, kripto para piyasasının durgun seyrine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Novogratz, volatil hareketleriyle meşhur kripto para sektörün son haftalardaki sakin ve durağan yapısını “olağan dışı” ifadeleriyle nitelendirirken arkasındaki sebebe ışık tuttu.

Novogratz, kripto piyasasının sakin atmosferde konsolide olmasını kurumsal yatırımcı eksikliğine bağladı. Öte yandan piyasaya yeni yatırımcıların girmeye devam ettiğini belirten CEO, bu yatırımcıların daha küçük ölçekli ama uzun vadeli olduğunu öne sürdü. Söz konusu yeni yatırımcıların uzun vadeli stratejilerinin piyasaya bir istikrar kazandırdığını vurguladı.

Milyarder, orta ve uzun vadeli periyotlarda düşünüldüğünde Bitcoin (BTC) ve Ethereum’un (ETH) yatırım için en iyi seçenek olduğunu şu cümlelerle ifade etti:

Kendi riskini ayarladığınızda Bitcoin ve Ethereum 2 yıl, 3 yıl ve 6 aylık süreçte yatırım yapmak için en iyi iki varlıktır.

Hong Kong, FED ve WeChat etkisi

Öte yandan ABD Merkez Bankası’nın (FED) 2023 yılının ikinci yarısında olası bir ekonomik duraklama politikasına yönelebileceğini düşünen CEO, bu durumun kripto paralar özelinde ciddi bir yükselişi tetikleyebileceğini dile getirdi.

Son dönemde yaşanan iki önemli gelişmenin de altını çizen Novogratz, WeChat platformuna Bitcoin’in entregre edilmesini ve Hong Kong cephesinde yaşanan gelişmeleri hatırlattı. Novogratz WeChat’in devasa ölçeğinin önemli bir benimseme getireceğini belirtirken Hong Kong tarafından atılan yasallaştırma adımının da Asya merkezli bir benimsemeyi beraberinde getireceğine inanıyor.

Novogratz, kripto paralar hakkındaki söylemlerinin yanı sıra yapay zeka alanındaki gelişmeler hakkında da konuştu. İçinde bulunduğumuz dönemi “yapay zeka balonunun erken aşaması” olarak tanımlayan milyarder, yapay zeka balonunun çok daha ciddi boyutlara ulaşacağını iddia etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!