Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyanın En Büyük İki İsmi Nike ve EA Sports’dan Oyunlar İçin NFT Ortaklığı

Spor ürünleri üreticisi Nike, dünyaca ünlü oyun geliştiricisi Electronic Arts (EA) ile ortaklık kurduğunu duyurdu.

Nike’ın 1 Haziran tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı gönderiye göre markanın dijital kolu Nike Virtual Assets ile Electronic Arts’ın spor oyunları kolu EA SPORTS arasında Nike’ın Web3 platformu .Swoosh’un dijital kreasyonlarına yönelik bir ortaklık kuruldu.

Ortaklık kapsamında, .Swoosh platformunda bulunan dijital kreasyon ögelerinin EA SPORTS’a entegre edileceği bildirildi. Entegrasyon ile EA SPORTS kullanıcılarının oyun içerisinde kendilerini daha iyi ifade edebilmesi amaçlanıyor.

Kreasyonların, EA SPORTS’un sahibi olduğu Fifa, NHL ve Formula 1 gibi oyunlarda kullanılması bekleniyor.

Ortaklık hakkında daha fazla ayrıntının önümüzdeki aylarda verileceği belirtilirken Nike Virtual Studios Genel Müdürü Ron Faris, Nike ve EA’in inovasyon, yaratıcılık ve mükemmellik noktasında benzer tutumlar paylaştığını dile getirdi. Ayrıca bu ortaklığın yeni ve inanılmaz deneyimlere kapı açacağı da Faris’in ifadeleri arasında yer aldı.

EA SPORTS Kıdemli Başkan Yardımcısı Andrea Hopelain konu hakkında verdiği demeçte, Nike’taki ortakları ile yaptıkları yeni iş birliği ile spor hayran dünyasının bir sonraki evrimine liderlik etmeyi planladıklarını belirtti. Ayrıca bu ortaklığın doğruda inovasyon, spor ve kültürün kesişim noktasında bulunduğunun altını çizdi.

Ayrıca Nike’ın geçtiğimiz ay duyurusunu yaptığı dijital spor ayakkabısı NFT koleksiyonu Our Force 1’in satışlarının geçtiğimiz hafta gördüğü yoğun ilgiyle 1 milyon doları aştığının altı çizildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!