Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Madencilik Gelirleri Geçtiğimiz Yıla Kıyasla Yükselişte: Toparlanma Sinyali Mi?

Bitcoin (BTC) madencilerinin geliri 1 yılın ardından en yüksek seviyesine ulaştı.

Bitcoin madencilik geliri yükseliş serisine devam ederek mayıs ayında 916,2 milyon dolara ulaştı. Geçen aya kıyasla %13,7 artış yaşayan madencilik gelirleri, 2022 yılının mayıs ayından bu yana en yüksek seviyesine tırmanmış oldu. Verilere göre 916,2 milyon dolarlık gelirin 120 milyon dolardan fazlasını işlem ücretleri oluşturdu.

Madencilik getirisi Terra (LUNA) çöküşünün yaşandığı 2022 Mayıs‘ta 908 milyon dolar civarındaydı fakat o dönemde madencilik gelirindeki eğri bu yılın Mayıs ayının aksine düşüş yönlüydü. Buna ek olarak 6 aydır yükseliş serisine devam eden madencilik geliri, 2022 Kasım ayındaki 462 milyon dolar seviyesinden bu yana 2 kat civarında artarak 916 milyon dolar bandına ulaşmış oldu. Özellikle geçtiğimiz ayki gelir artışının en önemli faktörlerinden biri ise BRC-20 token furyası oldu.

Ordinals NFT’ler ile başlayan ve BRC-20 furyasına kadar uzanan furyayla birlikte ağ üzerindeki yoğunluk arttı ve işlem sayısındaki agresif yükseliş kullanıcıların normalden fazla işlem ücreti ödemesine neden oldu. Mayıs ayının başında ağ üzerindeki işlem trafiği öyle bir noktaya gelmişti ki Binance, Bitcoin yatırma-çekme işlemlerini kısa süreliğine durdurma kararı almak zorunda kaldı.

Öte yandan ağ üzerindeki bu yoğunluk ve madencilik gelirlerindeki artış piyasa analistleri tarafından toparlanma sinyali olarak yorumlanıyor. Bu tür verileri yatırımcıların tekrardan aktif hale geldiğini ve yeni yükseliş akımları başlatmak için aktif rol oynadığını gözler önüne seriyor. Binance’in Bitcoin işlemlerini durdurduğu günlerde açıklama yapan CEO Changpeng Zhao (CZ), bu duraklatılmaları boğa piyasasının doğal sorunları olarak nitelendirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!