Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’de Bitcoin İşlemleri 2 Kez Durdu: CZ’den Boğa Açıklaması!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Bitcoin (BTC) işlemlerini iki gün içerisinde ikinci kez durdurunca CEO Changpeng Zhao (CZ) boğa piyasasına işaret etti.

Binance 7 Mayıs tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı açıklamada, borsa üzerinde yapılan Bitcoin çekme işlemlerinin durdurulduğunu duyurdu. Borsa, ağdaki tıkanıklık giderilene kadar işlemlerin bir süre bekletileceğini açıkladı. Duyurudan kısa bir süre sonra işlemlerin tekrar aktif edildiği ve kullanıcıların Bitcoin çekme işlemlerine devam edebileceği belirtildi.

Ancak yaşanan aksaklıktan yaklaşık 10 saat sonra borsa, işlemleri tekrar durdurmak zorunda kaldı. Kullanıcılar borsa üzerinde gerçekleşen ve kamuoyundan saklanan bir aksaklıktan şüphelenirken Binance, ağ tıkanıklığının son günlerde hızla artan işlem ücretlerinden kaynaklandığını belirtti.

Bekleyen çekim işlemlerinin doğrulayıcılar tarafından işlenmesi için işlem ücretleri üzerinde değişikliğe gittiğini açıklayan borsa, kısa bir süre sonra sorunun çözüldüğünü ve gelecekte tekrar etmemesi için işlemlerin tamamının onaylanmasından sonra yeni bir güncelleme yayınlayacaklarını duyurdu.

Borsanın CEO’su CZ aynı tarihte yaptığı açıklamada, Bitcoin işlem ücretlerinin son bir ayda 18 kattan fazla artış gösterdiğine ve yapılan duraklatmaların tek sebebinin bu olduğuna değindi. Yatırımcıları paniğe sevk etmeyi amaçlayan (FUD) haberlere itimat edilmemesi konusunda uyarıda bulunan CZ, bu duraklatılmaları boğa piyasasının doğal sorunları olarak nitelendirdi. Ayrıca mevcut durumda, Bitcoin işlemlerinin geleneksel finans piyasasına kıyasla daha hızlı ve ucuz kalmaya devam ettiğinin altını çizdi.

Öte yandan borsa bu tür durumlarda yardımcı olması için Bitcoin katman-2 çözümü Lightning Network’ün borsa üzerinde etkinleştirilmesi için çalışıldığını da belirtti. Geçtiğimiz aylarda ABD merkezli kripto para borsası Coinbase, Lightning Network entegrasyon planını açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!