Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Neden Düşüyor? Yeni Haftaya Kötü Başlangıç!

Bitcoin (BTC) 2 günlük hafta sonu boyunca yaklaşık %6,5’luk bir değer kaybederken yatırımcılar düşüşün arkasındaki nedeni merak etmeye başladı. 

Bitcoin hafta sonu süresince yaklaşık %6,5’luk değer kaybı yaşarken altcoinlerde %15’e varan büyük düşüşler gözlemlendi. 29.800 dolar seviyelerinden sert bir düşüşe başlayan Bitcoin, TSİ 10.50 sularında 27 bin 800 dolar seviyelerine kadar geri çekilme yaşadı.

Yıl başından beri %70’e yakın değer kazanarak nerdeyse tüm yatırım araçlarından daha fazla kar ettiren Bitcoin’in, 2 günlük süreçte ciddi değer kaybı yaşaması akıllara “neden düşüyor” sorusunu getirdi.

Düşüşü Ne Tetikledi?

BRC-20 adı verilen deneysel tokenların piyasa değerinin ve kullanımının aniden çok fazla artması Bitcoin blockchain’inde yoğunluk yarattı. Bu nedenle Binance, Bitcoin ağında bir sorun yaşandığı için para çekme işlemlerini 10 saat içerisinde 2 defa durdurdu.

İşlem ücretlerinin sürekli artması ve transferlerin blokta beklemesi sebebiyle yatırımcılar şikayet ederken Binance CEO’su CZ bunun bir “boğa piyasası” sorunu olduğunu dile getirdi. Ayrıca BRC-20 tokenlarının sayısının, halihazırda ağı bu kadar meşgul etmesine rağmen son 10 günlük periyotta 4 katına çıkarak 12 bine ulaşması da yatırımcıları tedirgin etti. PEPE gibi BRC-20 ağında da bulunan tokenlar ciddi bir ilgi görüyor olsa da Bitcoin ağının bu denli yavaşlaması piyasada korku ve panik yarattı.

Öte yandan bazı yatırımcılar, Binance’in Bitcoin çekme işlemlerini durdurmasının arkasında başka bir sebep yattığını düşündü ve satış yaptı. Bu nedenle de Bitcoin’in düşüş yaşamış olabileceği düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!