Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’den Milyarlarca Dolarlık Tarihi Bitcoin Çıkışı: Neler Oluyor? Bilgilendirme Geldi!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’den 160 bine yakın Bitcoin (BTC) çıkışı yaşanırken yetkililerden soğuk cüzdan düzenlemesi açıklaması geldi.

Bitcoin ağında yaşanan yoğunluk nedeniyle Binance’in çekim işlemlerini dondurmasına paralel olarak borsanın cüzdanlarından şimdiye kadarki en büyük miktar olan 4,5 milyar dolar değerinde 160 bin Bitcoin çıkışı yaşandı. İlk aşamada yatırımcıları korkutan bu tarihi veriler Binance tarafından gelen açıklamalar ve on-chain verilerinin açıklanmasıyla netliğe kavuştu.

On-chain analiz platformu CryptoQuant’a göre 7 Mayıs Pazar günü Binance’in Bitcoin cüzdanlarında üç büyük değişiklik yaşandı. İlk olarak cüzdanlardan 117.359 BTC‘lik çıkış yaşanırken ardından 10.036 BTC‘lik giriş ve 40.184 BTC‘lik çıkış görüldü.

Konu hakkında açıklama yapan Binance, ciddi miktardaki Bitcoin giriş çıkışlarının 150.000’den fazla BTC’yi içeren bir soğuk cüzdan düzenlemesi olduğunu belirtti. Borsa, varlıkların güvende olduğunun altını çizdi:

Bazı verilerin Binance’den büyük miktarda çıkış gösterdiğinin farkındayız. Bu çıkış aslında Bitcoin adres ayarlamaları nedeniyle Binance sıcak ve soğuk cüzdanları arasındaki hareketlerdir.

Yapılan bu açıklamalardan sonra da Binance’den Bitcoin çıkışları devam etti. Son durumda 2 günlük periyotta Binance’den 193 bin Bitcoin çıkışı yaşandı. Borsaya yalnızca 13 bin Bitcoin girişi görülürken net Bitcoin çıkışı 180 bin oldu. Ağ üzerinde yaşanan bu problem ile yaşanan Binance’deki Bitcoin çıkışı şimdiye kadar en büyük çıkışı temsil ediyor.

Binance, ağ üzerinde yaşanan yoğunluk sebebiyle geçtiğimiz gün Bitcoin çekim işlemlerini iki kez durdurmak zorunda kalmıştı. CEO CEO Changpeng Zhao (CZ) bu durumu boğa sinyali olarak yorumladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!