Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avalanche Bir İlke İmza Attı: Aylık Bazda 1 Milyonluk Rekor!

Katman-1 blockchain ağı Avalanche (AVAX) geçtiğimiz ay ilk defa aylık 1 milyon aktif kullanıcıyı aştı.

Avalanche resmi web sitesi üzerinde yayınladığı verilerde, mayıs ayı içerisinde ağ üzerindeki aktif kullanıcıların 1,08 milyona ulaşarak yeni bir rekor kırdığını paylaştı.

Nisan ayında 840 bin kullanıcı ile geçtiğimiz yılın haziran ayındaki 804 bin kullanıcılık rekoru kıran Avalanche, mayıs ayı kullanıcı sayısında %30’ya yakın artış yakaladı.

Ava Labs, ağ üzerindeki kullanıcı artışının yakın zamanda piyasaya sürülen bulut hizmetleri sağlayıcısı Ava Cloud ile ilgili olduğunu belirtti. Kullanıcıların herhangi bir kodlamaya ihtiyaç duymadan kendi alt ağlarını yaratmalarına olanak sağlayan hizmetin kullanıcılar tarafından yoğun ilgi gördüğü öne sürüldü.

Ava Labs CEO’su Emin Gün Sirer, Ava Cloud aracılığıyla bir alt ağ başlatmanın yeni bir web sitesi oluşturmak kadar kolay olması gerektiğini ve geliştiricilerin bir sonraki kullanıcı dalgasının kazanılmasına yardımcı olacağını belirtti.

Ava Labs İş Geliştirme Başkan Yardımcısı John Nahas, ağ kullanıcılarındaki tutarlı büyümenin Avalanche’ın 2023’te duyurulan bir dizi ortaklıktan elde ettiği ivmeyi yansıttığını dile getirdi. Nash, düzenli bir dApp (merkeziyetsiz uygulama) lansman akışı yaşadıklarını ve alt ağların sayısının sürekli arttığını belirtti. Ayrıca yeni ağların da yolda olduğu Nash’in açıklamaları arasında yer aldı.

Coingecko verilerine göre son 30 günde %13,2 değer kaybeden AVAX, son 24 saat içerisinde %2,1 yükseliş yaşayarak yazım itibariyle 14,46 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!