Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nike’dan Milyonlarca Dolarlık NFT: İlk Dijital Spor Ayakkabı Serisi Piyasaya Sürülüyor

Popüler spor ürünleri markası Nike, ilk dijital spor ayakkabısı NFT koleksiyonunu Web3 platformu üzerinden piyasaya sürecek.

Nike 17 Nisan tarihinde yaptığı açıklamada, şirketin “Our Force 1 (OF1)” isimli olan ilk dijital spor ayakkabı koleksiyonunu piyasaya süreceğini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre NFT’lerin satışı Nike’ın blokzinciri destekli Web3 platformu .Swoosh üzerinden gerçekleşecek.

Nike, 18 Nisan‘dan itibaren .Swoosh’un erken dönem kullanıcılarına “poster” olarak adlandırdığı erken erişim biletlerinden göndermeye başlayacak. Bu erken erişim biletini alan kullanıcılar 8 Mayıs’taki ön satış için hak kazanırken koleksiyonun halka açık satışı ise 10 Mayıs‘ta gerçekleşecek.

Nike’ın zamanla ikonlaşan ürünü Air Force 1’in çıktığı yıla ithafen sabit fiyatla 19,82 dolardan satışa sunulacak. Ayrıca kullanıcılar “Classic Remix” ve “New Wave” olmak üzere iki dijital kutu seçeneğine sahip olacak.

Kutular ocak ayında dört Nike hayranı tarafından ortaklaşa oluşturulan bir tasarım da dahil olmak üzere Air Force 1 konseptli birbirinden farklı olası tasarımlara karşılık gelecek. Ancak kutuların “Reveal” süreci için henüz net bir tarih bulunmuyor.

Nike Virtual Studios genel müdürü Ron Faris konuyla ilgili verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı:

Fiziksel ürünün engellerini ve sınırlamalarını ortadan kaldırırken hikayeler anlatmanın ve ilişkiler kurmanın yeni yollarını keşfediyoruz.

Öte yandan Nike, 330.000’den fazla .Swoosh üyesinin her birine dijital kutulardan birini satın alma fırsatı sağlayacak. Nike, her bir üyesine en az bir kutu satması durumunda en az 6,5 milyon dolar gelir elde edecek.

Şirket 2021 Kasım ayında NFT stüdyosu RTFKT’yi satın aldığından bu yana toplanabilir ögeler ve NFT alanında sürdürdüğü faaliyetler sayesinde  200 milyon dolar gelir elde etmişti.

Nike geçtiğimiz yılın kasım ayında, yatırımcıların marka ile birlikte sanal varlıklar oluşturmasına ve toplamasına olanak tanıyan Web3 platformu .Swoosh’u başlatacağını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!