Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nike Web3 Genişlemesini Sürdürüyor: Kendi Platformunu Başlatacak

ABD’nin önde gelen spor ürünleri markası Nike, yatırımcıların marka ile birlikte sanal varlıklar oluşturmasına ve toplamasına olanak tanıyan yeni bir Web3 platformu başlatacağını duyurdu.

Nike “.Swoosh” adını verdiği ve halihazırda beta sürümünde olan yeni platformuyla, yatırımcıların ve Nike hayranlarının şirketle beraber sanal varlıklar oluşturmasına ve toplamasına olanak tanıyacak. Şirket, yakında ürünlerin dijital oyunlarda ve sürükleyici deneyimlerde kullanılabileceğini açıkladı.

Web3’ün en başarılı markalarından biri olduğu öne sürülen Nike’ın Virtual Studios Genel Müdürü Ron Faris, bu yeni alanda .Swoosh topluluğu ve Nike’ın birlikte yeni bir şeyler yaratabileceğini, paylaşabileceğini ve fayda sağlayabileceğini belirtti. Şirket, platformun 2023’te piyasaya sürülmesini planlandığını belirtti.

Şirket 2021 Kasım ayında NFT stüdyosu RTFKT’yi satın aldığından bu yana toplanabilir ögeler ve NFT alanında aktif olarak faaliyetlerini sürdürüyor. NFT spor ayakkabıları içeren koleksiyon Cryptokicks, içerisinde 134.000 dolardan alıcı bulan bir NFT ile şirketin bu alandaki en başarılı projelerinden biri oldu. Öte yandan şirket, Şubat 2022’de RTFKT ve CloneX NFT sahiplerine ticari haklar vererek kendi türev projelerini oluşturmalarına, hayran çizimleri üretmelerine ve avatarlarını içeren ürünler yapıp satmalarına izin vermişti.

Dune Analytics verilerine göre Nike, şu ana kadar toplamda 185 milyon dolarlık NFT geliri elde etti. Bu gelirlerin 93 milyon doları birincil satış gelirlerinden elde edilirken 92 milyon doları ise telif ücretlerinden elde edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!