Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BlockFi FTX Söylentilerini Yalanladı: Para Çekme İşlemleri Kapalı Kalmaya Devam Ediyor

Kripto lending ve staking platformu BlockFi, varlıklarının çoğunun FTX’de kaldığı söylentilerini yalanlar nitelikle bir duyuru paylaştı. Yapılan açıklamada işlemlerin belirsiz bir süre daha kapalı kalmaya devam edeceği belirtildi.

BlockFi, 14 Kasım’da müşterilerine resmi bir bildirim yayınlayarak borsanın çöküşünden önce varlıklarının çoğunun FTX’te olduğuna dair söylentileri yalanladı. Şirket söz konusu blog yazısında “BlockFi varlıklarının çoğunluğunun FTX’te saklandığına dair söylentiler yanlıştır” dedi ve “FTX ve ilgili kurumsal varlıklara önemli ölçüde maruz kaldık” ifadelerine yer verdi.

BlockFi 4 gün önce yaptığı açıklamasında FTX’in çöküşüyle ilgili daha fazla netlik elde edene kadar platformunda para çekme işlemlerini askıya alındığını duyurmuştu. Her ne kadar BlockFİ cephesinden söylentilerin aksi yönünde açıklamalar gelse de para yatırma ve çekme işlemlerinin belirsiz bir süre daha kapalı kalmaya devam edeceği açıklamanın içerisinde yer aldı.

BlockFi halen daha FTX’de sıkışıp kalan varlıklarını almak için çabalamaya devam ederken şirket tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamanın detaylarında şu ifadeler yer aldı:

Kullanabileceğimiz bir dizi senaryo var ve şu anda ileriye dönük en iyi yolu belirlemek için çalışıyoruz. BlockFi, tüm seçenekleri keşfetmek için gerekli likiditeye sahip ve BlockFi’nin sonraki adımlarını yönlendirmemize yardımcı olan uzman dış danışmanlarla anlaştık.

Geçtiğimiz günlerde yaptıkları açıklamada FTX iflasının ardından dehşete düştüğünü açıklayan BlockFi yetkilileri ayrıca müşterilerini cüzdanlarına veya faiz hesaplarına para yatırmaktan kaçınmaları konusunda uyardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!