Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BlockFi FTX Çöküşünün Ardından İşlemleri Askıya Aldı: Dehşete düştük

İflasın eşiğine gelen ancak FTX ve Alameda Research’ün desteği ile ayakta kalan sorunlu kripto lending ve staking platformu BlockFi, FTX çöküşünün ardından para çekme işlemlerini askıya aldı.

BlockFi, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada FTX’in çöküşüyle ilgili daha fazla netlik elde edene kadar platformunda para çekme işlemlerini askıya alındığını duyurdu. BlockFi tarafından gelen bu endişe verici açıklamadan sadece 2 gün önce şirketin kurucu ortağı Flori Marquez her şeyin kontrol altında olduğunu ve tüm faaliyetlerin sağlıklı bir şekilde devam ettiğini duyurmuştu.

Şirket tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

FTX ve Alameda ile ilgili haberler karşısında şok olduk ve dehşete düştük. FTX olayı netlik kazanana kadar kullanıcıların para çekme faaliyetlerini “şartlarımızda izin verildiği şekilde” kısıtlayacağız. Mümkün olan en kısa sürede daha fazla ayrıntı paylaşacağız. Mümkün olduğunca sık iletişim kurmayı planlıyoruz ancak bunun müşterilerimizin ve diğer hissedarlarımızın alışkın olduğundan daha az sıklıkta olacağını tahmin ediyoruz.

Söz konusu hizmet kısıtlamasının ne zaman çözüme kavuşacağına dair net bir tarih veremeyen şirket endişelere yol açtı. FTX, Alameda ve BlockFi arasında uzun süredir devam eden finansal bir ilişki bulunuyor. Temmuz ayının başlarında BlockFi CEO’su Zac Prince resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, BlockFi’ın kripto para borsası FTX ile 680 milyon dolarlık bir anlaşma yaptığını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!